zaterdag 6 januari 2018

De zeer scherpe LG 4K UHD projector lijkt de ultieme beamer

De Koreaanse elektronicagigant LG heeft aangekondigd om op de CES 2018 die volgende week begint een nieuwe 4K Ultra High-Definition projector te introduceren. De zuilvormige beamer is in staat om een scherm van 375 centimeter met een resolutie van 3840 x 2160 pixels op je muur te toveren. De lichtsterkte van 2.500 lumen zorgt ervoor dat het niet per se pikdonker hoeft te zijn om een filmpje of een serietje te kijken. Als het goed is weten we volgende week wat de projector moet kosten – ik ben benieuwd, want dit lijkt me de ultieme beamer.

Het bericht De zeer scherpe LG 4K UHD projector lijkt de ultieme beamer verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Overal smoothies maken met deze blender op mensenkracht

Smoothies drinken is een uitstekende en smakelijke manier om dagelijks je behoefte aan vers fruit en groente binnen te krijgen. Zoals met bijna al het voedsel geldt ook voor groente en fruit: hoe verser hoe beter. In plaats van dat je ‘s ochtends thuis een smoothie maakt en die de halve dag laat verpieteren in een kunststof bewaarbeker, neem je voortaan gewoon je verse fruit en groente mee. Met de Revablend maak je vervolgens ter plekke je vitaminebom. Hij kost je slechts 19.95 dollar.


Lees verder: Overal smoothies maken met deze blender op mensenkracht

Het bericht Overal smoothies maken met deze blender op mensenkracht verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Deze omnicopter vangt een bal veel beter dan een mens

Acht rotoren die in een verschillende richting staan maken deze omnicopter wendbaarder dan elke andere drone. Nadat zijn uitvinders Dario Brescianini en Raffaello d?Andrea ‘m ook nog voorzagen van geavanceerde software die in razend tempo de baan van een gegooid balletje kan berekenen, bleek de omnicopter een ster te zijn in het opvangen van die balletjes. Een mens doet ‘m dit niet na:


Lees verder: Deze omnicopter vangt een bal veel beter dan een mens

Het bericht Deze omnicopter vangt een bal veel beter dan een mens verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

vrijdag 5 januari 2018

Hoe diep is de mensheid de aarde in gegaan?

In de interessante video How Deep Humans Have Dug van Tech Insider wordt onderzocht hoe diep de mensheid de aarde in is gegaan. Van de Catacomben in Parijs tot de Z-44 Chayvo Well, de diepste olieput ter wereld, mensen houden ervan om naar grote dieptes af te dalen. Toch is dat nog maar een fractie van hoe diep je eigenlijk zou kunnen gaan:


Lees verder: Hoe diep is de mensheid de aarde in gegaan?

Het bericht Hoe diep is de mensheid de aarde in gegaan? verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Deze handige koffer van Xiaomi volgt zijn eigenaar

Het Chinese Xiaomi is hard op weg om techbedrijven in het westen heel zenuwachtig te maken, zo bewijst men al jaren met snelle smartphones voor betaalbare prijzen. Dankzij de 90 Fun koffer voelen ook bedrijven als Samsonite de hete adem van de Chinezen in hun nek.


Lees verder: Deze handige koffer van Xiaomi volgt zijn eigenaar

Het bericht Deze handige koffer van Xiaomi volgt zijn eigenaar verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Co-Life maakt drinkwater met behulp van Coca-Cola flessen

Industrieel ontwerpers Jan Tuomas Burakowski en Tuomas Jusilla laten zien dat een installatie die water zuivert helemaal niet duur hoeft te zijn: met twee oude plastic flessen, een verbindingsstuk, een fietspomp en een filter maakt men drinkwater voor mensen met een krap budget.


Lees verder: Co-Life maakt drinkwater met behulp van Coca-Cola flessen

Het bericht Co-Life maakt drinkwater met behulp van Coca-Cola flessen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

donderdag 4 januari 2018

High-tech schaatspak bereidt Olympisch team voor op de winterspelen

Topsport is enorm gebaat bij data die geanalyseerd kan worden om de prestaties te verbeteren. Daarom is het SmartSuit van Samsung een prima vondst: het betreft een schaatspak met een flink aantal sensoren, waarmee onder meer de lichaamshouding van de sporter en de bewegingen die er worden gemaakt kunnen worden geregistreerd.


Lees verder: High-tech schaatspak bereidt Olympisch team voor op de winterspelen

Het bericht High-tech schaatspak bereidt Olympisch team voor op de winterspelen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Met deze innovatieve plantenbakken maak je groene muren

Het is anno 2018 behoorlijk populair om je huis vol te zetten met planten. Met de Botanical Planter Screens van industrieel ontwerpster Helen Kontouris heb je dat zo voor elkaar: de bijzondere plantenbakken zijn zodanig ontworpen dat klimplanten er zelfstandig hun weg in zullen vinden.


Lees verder: Met deze innovatieve plantenbakken maak je groene muren

Het bericht Met deze innovatieve plantenbakken maak je groene muren verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

WiBa: een draadloze accu om je smartphone draadloos op te laden

De WiBa is de Inception onder de opladers: voor een bedrag van 99,95 dollar krijg je van Avido een lader en een draadloos oplaadbare accu, waarmee je draadloos je smartphone kunt opladen. De accu heeft een capaciteit van 5.000 mAh, ruim voldoende om je smartphone van een à twee dagen van extra power te voorzien. Bovendien kun je met de lader tegelijkertijd de draadloze accu en je smartphone opladen, zodat je twee vliegen in één klap slaat.

Het bericht WiBa: een draadloze accu om je smartphone draadloos op te laden verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Hypnotiserend: dronebeelden van schaapherders in actie

Een tijdje geleden schreven we over iemand die zijn drone inzette om zijn schaapjes mee te hoeden. Heel creatief natuurlijk, maar eigenlijk kun je zo’n vliegende robot veel beter inzetten om te filmen hoe echte herdershonden dat klusje klaren. De beelden zouden zo uit een documentaire van David Attenborough kunnen komen:


Lees verder: Hypnotiserend: dronebeelden van schaapherders in actie

Het bericht Hypnotiserend: dronebeelden van schaapherders in actie verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

woensdag 3 januari 2018

Waarom de kans groot is dat we in een simulatie leven

Elon Musk en een aantal vooraanstaande wetenschappers zijn er heilig van overtuigd dat de wereld zoals we die kennen een simulatie is. Deze video van de Zweedse regisseur Emanuel Danneman brengt die opvatting op een interessante manier in beeld. Met name de wetenschapper die aangeeft dat hij computercode aantrof in de bouwstenen van ons universum zet je aan het denken.


Lees verder: Waarom de kans groot is dat we in een simulatie leven

Het bericht Waarom de kans groot is dat we in een simulatie leven verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Amsterdams bedrijf maakt duurzame vloeren met 3D-printers

De Amsterdamse startup Aectual gooit hoge ogen met vloeren uit de 3D-printer, die geheel naar eigen wens kunnen worden ontworpen. Er wordt enkel en alleen gebruik gemaakt van bioplastic, zodat de milieubelasting van de vloeren zo laag mogelijk wordt gehouden.


Lees verder: Amsterdams bedrijf maakt duurzame vloeren met 3D-printers

Het bericht Amsterdams bedrijf maakt duurzame vloeren met 3D-printers verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Fluisterstil ronddobberen met de Hinckely Dasher Electric

De elektrificatie van voer- en vaartuigen zet gestaag door, en wat mij betreft is dat een uitstekende trend. Zeker op het gebied van watersport is het de juiste stap voorwaarts, want er is niets zo ontspannen als het fluisterstil ronddobberen op het water. Een luidruchtige en stinkende dieselmotor past daar dus absoluut niet bij.


Lees verder: Fluisterstil ronddobberen met de Hinckely Dasher Electric

Het bericht Fluisterstil ronddobberen met de Hinckely Dasher Electric verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

PSA toont hun nieuwste hybride stadsauto

De PSA Group (eigenaar van o.a. Peugeot en Citroën) heeft onlangs een nieuwe hybride mini-stadsauto onthuld. De EU-LIVE, wat staat voor Efficient Urban Light Vehicle, is ontwikkeld om emissieloos door de stad te rijden middels een elektromotor. Zodra je de stad verlaat springt boven een snelheid van 70 km/u een kleine benzinemotor bij en is het autootje in staat om de topsnelheid van 130 kilometer per uur te bereiken.


Lees verder: PSA toont hun nieuwste hybride stadsauto

Het bericht PSA toont hun nieuwste hybride stadsauto verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

dinsdag 2 januari 2018

De ingenieuze werking van een bowlingbaan

Iedereen die wel eens bowlt heeft het zich afgevraagd: hoe zorgt een bowlingbaan ervoor dat de ballen netjes terugkomen en de kegels weer precies op de juiste plaats worden neergezet? Het mechanische systeem dat dit verzorgt blijkt behoorlijk ingenieus te zijn, zo laat de toepasselijk genaamde YouTuber Matt Bowlin ons zien:


Lees verder: De ingenieuze werking van een bowlingbaan

Het bericht De ingenieuze werking van een bowlingbaan verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Schitterende video wekt bos tot leven met CGI

Deze bijzondere video van kunstenaar Oscar López Rocha bestaat uit beelden van een bos die worden aangevuld met CGI-elementen. De opzwepende muziek in combinatie met de prachtige lichteffecten maken het wat mij betreft een lust voor oog en oor. Tip: zet de video op volledig scherm en draai het volume omhoog.


Lees verder: Schitterende video wekt bos tot leven met CGI

Het bericht Schitterende video wekt bos tot leven met CGI verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Het einde van de nieuwe Star Wars film in 16-bit

Je kunt beter even wegklikken als je Star Wars: The Last Jedi nog niet hebt gezien, maar als dat wel het geval is moet je even deze video van animator John Stratman bekijken. Hij toverde de laatste scene van de film om in een 16-bit weergave, zoals je die misschien nog wel kent van de Super Nintendo. Heel tof gedaan:


Lees verder: Het einde van de nieuwe Star Wars film in 16-bit

Het bericht Het einde van de nieuwe Star Wars film in 16-bit verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuwe replay-techniek verovert de harten van gamers

De nieuwste versie van het extreem populaire Player Unknown Battleground beschikt over een functie die we vaker zouden willen zien: 3D-replay van de gehele wedstrijd, waarbij alle gebeurtenissen worden opgeslagen die in een straal van een kilometer rondom je karakter plaatsvinden.


Lees verder: Nieuwe replay-techniek verovert de harten van gamers

Het bericht Nieuwe replay-techniek verovert de harten van gamers verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

maandag 1 januari 2018

In Noorwegen beschikt men over slimme lantaarnpalen

Als je een Noor bent heb je best wel mazzel: mensen uit Noorwegen zijn volgens recent onderzoek de gelukkigste mensen van de wereld. Ook op het gebied van duurzame energie is het land goed bezig, evenals wat betreft het terugdringen van het energieverbruik.


Lees verder: In Noorwegen beschikt men over slimme lantaarnpalen

Het bericht In Noorwegen beschikt men over slimme lantaarnpalen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Hoe gaan we een andere planeet met leven vinden?

In deze interessante video van NASA legt men uit op welke manieren men zoekt naar andere planeten waarop leven mogelijk is. Met behulp van de Kepler Space Telescope is men druk op zoek naar zogeheten Goldilocks Zones, waar de voorwaarden voor leven gunstig lijken te zijn. Maar waar begin je met een zoektocht in een dusdanig omvangrijk heelal?


Lees verder: Hoe gaan we een andere planeet met leven vinden?

Het bericht Hoe gaan we een andere planeet met leven vinden? verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Disney heeft een robot ontwikkeld die op muren kan rijden

Disney houdt zich met veel meer zaken bezig dan het maken van films, zo weten onze vaste lezers. De VertiGo is een mooi voorbeeld van het werk dat men bij Disney Research verricht: het betreft een innovatieve robot die zowel over de grond als op een muur kan rijden.


Lees verder: Disney heeft een robot ontwikkeld die op muren kan rijden

Het bericht Disney heeft een robot ontwikkeld die op muren kan rijden verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

zondag 31 december 2017

Zo wordt een flipperkast gemaakt

In deze interessante video van de A.V. Club wordt uitgelegd hoe een flipperkast van de beroemde firma Stern Pinball ter wereld komt. Er blijkt een team van dertig tot veertig man en een heleboel handwerk nodig te zijn om een enkele machine in elkaar te kunnen zetten. Vandaar dat flipperkasten zo prijzig kunnen zijn:


Lees verder: Zo wordt een flipperkast gemaakt

Het bericht Zo wordt een flipperkast gemaakt verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

In Israël staat de hoogste LEGO-toren ter wereld

Ter ere van Omer Sayag, een Israëlisch jongetje dat in 2014 overleed aan kanker, werd in Tel Aviv op het Rabin plein de hoogste LEGO-toren ter wereld gebouwd. Dankzij meer dan 500.000 blokjes en vele uren werk van de inwoners van de stad heeft het uiteindelijke resultaat een hoogte van maar liefst 35 meter. Daarmee is de Omer Tower officieel in het Guinness Book of World Records beland.


Lees verder: In Israël staat de hoogste LEGO-toren ter wereld

Het bericht In Israël staat de hoogste LEGO-toren ter wereld verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Accumulation: een tunnel van licht die je opzuigt

Als je al op het Amsterdam Light Festival bent geweest en nog niet genoeg hebt van lichtkunstwerken, is deze creatie van de Zuid-Koreaanse Yang Minha een aanrader. Accumulation is een tunnel die gevuld is met LEDs, waarop zes verschillende lichtshows worden weergegeven. De video geeft een prima indruk, maar als je ‘m in het echt wilt zien zul je toch naar Seoul moeten afreizen.


Lees verder: Accumulation: een tunnel van licht die je opzuigt

Het bericht Accumulation: een tunnel van licht die je opzuigt verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...