zaterdag 16 december 2017

Blitzen: een drankkoeler voor op het dak van je auto

Als je bij vrienden op bezoek gaat is het altijd een goed idee om een lekkere koude fles witte wijn of iets dergelijks mee te nemen. Met de Blitzen Roof Hootch is dat heel eenvoudig: je bevestigt de krachtige magneten op het dak van je auto en plaatst een fles in de houder.


Lees verder: Blitzen: een drankkoeler voor op het dak van je auto

Het bericht Blitzen: een drankkoeler voor op het dak van je auto verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Sitpack Zen: de stoel die in je zak past

Je hebt ze vast als eens gezien op festivals of bij concerten: uitklapbare stoeltjes die bestaan uit een zitvlak en een stok, zodat je altijd en overal comfortabel kunt zitten. De Deense firma Sitpack lanceert met de Zen een nieuw variant, die dusdanig klein is dat je ‘m overal mee naartoe kunt nemen.


Lees verder: Sitpack Zen: de stoel die in je zak past

Het bericht Sitpack Zen: de stoel die in je zak past verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Backbeat Pro 2: een dijk van een koptelefoon

Onder het grote publiek is Plantronics nog niet erg bekend, maar dat is geheel onterecht: zo is de BackBeat Pro 2 koptelefoon een dijk van een apparaat, waarmee muziekliefhebbers iedere dag op goed geluid worden getrakteerd. Ook de accuduur van 24 uur mag er wezen.


Lees verder: Backbeat Pro 2: een dijk van een koptelefoon

Het bericht Backbeat Pro 2: een dijk van een koptelefoon verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

vrijdag 15 december 2017

Sonic Soak: een apparaatje dat alles schoonmaakt met ultrageluid

Of het nou om kleding, sieraden, fruit of keukengerei gaat, de Sonic Soak maakt gebruik van ultrageluid om van alles en nog wat schoon te maken. Je vult de wasbak met water en voegt zeep en de Sonic Soak toe, waarna hij alles blinkend schoon voor je maakt.


Lees verder: Sonic Soak: een apparaatje dat alles schoonmaakt met ultrageluid

Het bericht Sonic Soak: een apparaatje dat alles schoonmaakt met ultrageluid verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Pup Scan: de handscanner die bijna een miljoen heeft opgehaald

Er worden natuurlijk een hoop onzinnige dingen gelanceerd op crowdfundingsites als Indiegogo en Kickstarter, maar als een product in korte tijd bijna een miljoen dollar ophaalt weet je dat er een gat in de markt gevonden is. De Pup Scan handscanner is dan ook een apparaat dat in veel situaties van pas komt.


Lees verder: Pup Scan: de handscanner die bijna een miljoen heeft opgehaald

Het bericht Pup Scan: de handscanner die bijna een miljoen heeft opgehaald verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Wetenschappers hebben zeer zuinige lichtgevende planten ontwikkeld

Planten gaan heel zuinig om met energie, dus besloten onderzoekers van het MIT te achterhalen of ze kunnen worden ingezet om kamers te verlichten. Het project gaat de goede kant op: men kan nu al planten laten groeien die een uur of vier licht geven in het donker.


Lees verder: Wetenschappers hebben zeer zuinige lichtgevende planten ontwikkeld

Het bericht Wetenschappers hebben zeer zuinige lichtgevende planten ontwikkeld verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

De My?no wijnscanner maakt van jou een vinoloog

Deftig slurpen, de wijn luidruchtig rond laten gaan in je mond, de boel uitspugen en vervolgens allerlei interessante woorden uitkramen om het druivennat te omschrijven. Dat is zo’n beetje hoe ik mij een gemiddelde vinoloog voorstel. Mocht je zelf niet de beschikking hebben over een dergelijke woordenschat vol met tannines, afdronk en body – dan doe je er goed aan om jezelf een My?no cadeau te doen. Dan kun je voortaan net zo interessant overkomen.


Lees verder: De My?no wijnscanner maakt van jou een vinoloog

Het bericht De My?no wijnscanner maakt van jou een vinoloog verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

donderdag 14 december 2017

PANL1: een zeer dunne speaker van koolstofvezel

Het leven is te kort om slechte kwaliteit MP3-tjes over goedkope speakers te beluisteren. Daar komt bovenop dat de gemiddelde speaker eigenlijk te lelijk en te lomp is om netjes in je interieur te verwerken. Dat is precies wat de heren van VETR audio hebben gedacht toen ze de ontwikkeling van de PANL1 speaker startten. De zoektocht naar hoe je het beste volume, audiokwaliteit en design kan combineren heeft zich geuit in de realisatie van deze stilistische en zeer compacte koolstofvezel speakers.


Lees verder: PANL1: een zeer dunne speaker van koolstofvezel

Het bericht PANL1: een zeer dunne speaker van koolstofvezel verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Student bouwt zijn kamer voor een prikkie om tot smart home

Je kunt natuurlijk honderden euro’s uitgeven aan Philips Hue verlichting, draadloze speakers en spraakgestuurde assistenten, maar student en YouTuber Tom Atg laat zien dat het ook anders kan. Voor een bedrag van onder de 150 euro ontwikkelde hij een via zijn iPhone met zijn stem aan te sturen systeem.


Lees verder: Student bouwt zijn kamer voor een prikkie om tot smart home

Het bericht Student bouwt zijn kamer voor een prikkie om tot smart home verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Met Guitar-Jo klinkt je gitaar als een banjo

Ben je gitarist en wil je jouw muzikale horizon verbreden zonder daarvoor een nieuw instrument te hoeven aanschaffen? Monteer een Guitar-Jo op je gitaar en waag je eens op het terrein van de ragtime, bluegrass en countrymuziek. Het kleine apparaatje dempt de snaren van je gitaar op zo’n manier dat er een korte hogere klank wordt geproduceerd wanneer je een snaar aanslaat. Precies als het geluid van een banjo:


Lees verder: Met Guitar-Jo klinkt je gitaar als een banjo

Het bericht Met Guitar-Jo klinkt je gitaar als een banjo verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Deze 3D-printer werkt op waterkracht

Het Portugese creatieve bureau Ojeam Studio combineerde voor hun 360º Under Water project twee zaken die onze wereld ingrijpend aan het veranderen zijn: duurzame energie en 3D-printen. Hun bijzondere 3D-printer werd gemaakt voor het dorp Mértola, waar de Guadiana rivier al eeuwenlang een belangrijke rol speelt. De 360º Under Water beoogt inwoners van het dorp te stimuleren om kunst te creëren en ze met elkaar te verbinden:


Lees verder: Deze 3D-printer werkt op waterkracht

Het bericht Deze 3D-printer werkt op waterkracht verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

woensdag 13 december 2017

MantaDroid: een robot die zwemt als een rog

De ontwikkeling van robots die de bewegingen van dieren nabootsen is haast niet te volgen. Vliegende robotvlinders, robotkakkerlakken die kunnen samenwerken en natuurlijk Boston Dynamics’ SpotMini robothond. Met de natuurgetrouwheid van die bewegingen gaat het ook rap de goede kant uit, getuige deze zwemmende MantaDroid.


Lees verder: MantaDroid: een robot die zwemt als een rog

Het bericht MantaDroid: een robot die zwemt als een rog verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Plantashelf: een modulaire boekenplank met ruimte voor planten

De beste manier om zonder al te veel kosten je interieur op te fleuren is door jezelf een half dozijn planten cadeau te doen. Eéntje op de kast, een palmboompje naast de bank en natuurlijk wat kruidenplantjes op het aanrecht. Binnen een handomdraai herken je jouw huisje (in positieve zin) niet meer terug. Met deze toffe modulaire boekenplank kun je nog een stapje verder gaan en creëer je een hangende indoortuin.


Lees verder: Plantashelf: een modulaire boekenplank met ruimte voor planten

Het bericht Plantashelf: een modulaire boekenplank met ruimte voor planten verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Surf Adapter laat je surfen zonder golven

Wat tientallen jaren geleden begon vanuit de surfcultuur met zelfgemaakte houten plankjes in lege zwembaden, is langzaam uitgegroeid tot een serieuze sport. Skateboarden, of het nu ontspannen op straat is met een longboard of wat extremer in een skatepark, is populairder dan ooit. Met de uitvinding van de vernuftige Surf Adapter komt skateboarden jaren later weer een stuk meer in de buurt van surfen, zodat de cirkel weer rond lijkt te zijn.


Lees verder: Surf Adapter laat je surfen zonder golven

Het bericht Surf Adapter laat je surfen zonder golven verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Hudly: een head-up display voor in elke auto

De beste manier om ongelukken in het verkeer te voorkomen is door je ogen op de weg te houden. Dat een smartphone afleidt is duidelijk, maar ook het opzoeken van bijvoorbeeld een radiozender op het multimediasysteem in je dashboard haalt je ogen van de weg. Daarom is een head-up display gewoon een van de beste manieren om de veiligheid te vergroten.


Lees verder: Hudly: een head-up display voor in elke auto

Het bericht Hudly: een head-up display voor in elke auto verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

dinsdag 12 december 2017

Bandit9 Odyssey: een oogstrelende motorfiets

Vorm voor functie, een zeer gelimiteerde oplage, handgemaakt en oogstrelend. Je zou de de Odyssey motorfiets van Bandit9 Motorcycles bijna een kunstwerk noemen. Toch is er één groot verschil: met de Bandit9 kun je jezelf namelijk razendsnel van A naar B verplaatsen. En dat is niet iets wat je met een schilderij van Mondriaan kunt.


Lees verder: Bandit9 Odyssey: een oogstrelende motorfiets

Het bericht Bandit9 Odyssey: een oogstrelende motorfiets verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Deze scootmobiel accelereert als een Tesla

Ouder worden hoeft helemaal niet vervelend en saai te zijn als je de beschikking hebt over een scootmobiel. Dat geldt vooral als je ook de technische kennis hebt om ‘m te voorzien van een waanzinnig sterke elektromotor, zodat je jouw medeweggebruikers kunt verrassen met een acceleratie waar je u tegen zegt. Met een topsnelheid van meer dan 100 kilometer per uur die binnen luttele seconde wordt bereikt voel je jezelf in ieder geval de koning van de weg.


Lees verder: Deze scootmobiel accelereert als een Tesla

Het bericht Deze scootmobiel accelereert als een Tesla verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

De meest omslachtige manier om een lichtknop op afstand te bedienen

Zeer omslachtige oplossingen voor eenvoudige problemen, daar ben ik eigenlijk wel fan van. Rube Goldberg machines zijn daar een mooi voorbeeld van, want daarvoor geldt: hoe ingewikkelder de baan is om een knikker van A naar B te krijgen, hoe beter. In doe-het-zelver Will Donaldson vind ik een medestander, want hij heeft een vreselijk ingewikkelde manier bedacht om zijn lichtknopje op afstand bestuurbaar te maken.


Lees verder: De meest omslachtige manier om een lichtknop op afstand te bedienen

Het bericht De meest omslachtige manier om een lichtknop op afstand te bedienen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

maandag 11 december 2017

Een kijkje bij de eerste auto ter wereld

De sympathieke YouTuber Derek Muller bezoekt in de onderstaande video een afdeling van Mercedes-Benz in Stuttgart, om daar een ritje te mogen maken in de eerste auto ter wereld. De bijzondere wagen, die in 1886 werd gepatenteerd door Karl Benz, blijkt voor zijn tijd behoorlijk geavanceerd te zijn. Mooi om te zien hoe ver de auto-industrie in zo’n 130 jaar is geëvolueerd.


Lees verder: Een kijkje bij de eerste auto ter wereld

Het bericht Een kijkje bij de eerste auto ter wereld verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Popit: nooit meer medicijnen vergeten

Als je dagelijks een anticonceptiepil of andere medicijnen moet nemen komt het natuurlijk voor dat je ze vergeet te nemen. De bedenkers van de Popit brengen daar verandering in: het betreft een apparaatje dat je op een pilstrip klikt, om vervolgens door een app te worden herinnerd aan het nemen van je medicijnen.


Lees verder: Popit: nooit meer medicijnen vergeten

Het bericht Popit: nooit meer medicijnen vergeten verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Amerikaanse startup maakt drinkwater met zonne-energie

Er worden nog steeds enorme hoeveelheden elektriciteit uit fossiele bronnen gebruikt om de wereld van drinkwater te voorzien. Wat de Amerikaanse startup Zero Mass betreft is dat verleden tijd: men ontwikkelde een betaalbaar systeem dat water met behulp van zonne-energie drinkbaar maakt.


Lees verder: Amerikaanse startup maakt drinkwater met zonne-energie

Het bericht Amerikaanse startup maakt drinkwater met zonne-energie verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Dit gebeurt er in het binnenste van een airbag

In deze interessante video van Giaco Whatever zoomt hij in op het systeem dat al duizenden levens heeft gered: de airbag. Het is interessant om te leren dat er zich in nagenoeg iedere auto een aantal kleine explosieven bevinden. Giaco haalt zijn airbag helemaal uit elkaar, om eens goed te bestuderen wat er  tijdens een botsing in het binnenste ervan plaatsvindt.


Lees verder: Dit gebeurt er in het binnenste van een airbag

Het bericht Dit gebeurt er in het binnenste van een airbag verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

zondag 10 december 2017

Marvoto: een camera voor je foetus

Voor veel aanstaande moeders is het niet genoeg om regelmatig een echo te laten maken, zo menen de bedenkers van de Marvoto. Het betreft een apparaat dat een zwangere vrouw op haar buik kan houden, om zo op haar smartphone een video- en audiofeed van het kind te kunnen zien. Het is onbekend wanneer de Marvoto te koop is en ook een prijs is nog niet bekend gemaakt, maar ik kan me zo voorstellen dat menig zwanger stel hier wel op zit te wachten.


Lees verder: Marvoto: een camera voor je foetus

Het bericht Marvoto: een camera voor je foetus verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Robird: een Nederlandse robotvogel die miljoenen ophaalt

Het is inmiddels alweer even geleden dat we hier melding maakten van de Robird, een robotvogel van het Nederlandse Clear Flight Solutions die echte vogels wegjaagt. De bedenkers van de vogel timmeren goed aan de weg: met hun product haalt men miljoenen op, die onder meer gebruikt worden om de Robird volledig autonoom te maken.


Lees verder: Robird: een Nederlandse robotvogel die miljoenen ophaalt

Het bericht Robird: een Nederlandse robotvogel die miljoenen ophaalt verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Objecten uit de 3D-printer communiceren via Wi-Fi, zonder elektriciteit

Wetenschappers van de Universiteit van Washington laten zien dat de draadloze signalen van een Wi-Fi router kunnen worden gebruikt om te communiceren met objecten uit de 3D-printer, die zelf niet eens met het stopcontact verbonden zijn. Dankzij de mechanische bewegingen van de objecten ketsen de draadloze signalen op een bepaalde manier af, wat door een Wi-Fi ontvanger kunnen worden opgepikt.


Lees verder: Objecten uit de 3D-printer communiceren via Wi-Fi, zonder elektriciteit

Het bericht Objecten uit de 3D-printer communiceren via Wi-Fi, zonder elektriciteit verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...