zaterdag 25 november 2017

Phantom Ice Maker maakt cocktaildrinkers gelukkig

Als je iemand een mooie cocktail of een goed glas whiskey presenteert, is het belangrijk dat ook het ijs er goed uitziet. Met de Phantom Ice Maker heb je dat zo voor elkaar: in een handomdraai maak je doorzichtige ijsblokjes in verschillende toffe vormen.


Lees verder: Phantom Ice Maker maakt cocktaildrinkers gelukkig

Het bericht Phantom Ice Maker maakt cocktaildrinkers gelukkig verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Elon Musk heeft in een recordsnelheid ‘s werelds grootste accu gebouwd

Toen Elon Musk een aantal maanden geleden aan de overheid van de Australische staat South Australia beloofde binnen 100 dagen de grootste accu ter wereld te bouwen, verklaarden velen hem voor gek. Toch heeft hij het voor elkaar weten te krijgen: de 100MW accu, die in de buurt van Adelaide bij een windpark is gebouwd, wordt op 1 december in gebruik genomen.


Lees verder: Elon Musk heeft in een recordsnelheid ‘s werelds grootste accu gebouwd

Het bericht Elon Musk heeft in een recordsnelheid ‘s werelds grootste accu gebouwd verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Speelgoed voor de Apple-fan: een Steve Jobs action figure

Er zijn veel Apple-liefhebbers op de wereld, waarvan sommigen het bedrijf uit Cupertino op een bijna idolate manier aanhangen. Voor hen is deze Steve Jobs action figure ontwikkeld, het geesteskind van de Taiwanese speelgoedfabrikant Dam Toys.


Lees verder: Speelgoed voor de Apple-fan: een Steve Jobs action figure

Het bericht Speelgoed voor de Apple-fan: een Steve Jobs action figure verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

vrijdag 24 november 2017

Vernuftige bieropener opent zes flesjes tegelijkertijd

Het is weer weekend, dus tijd voor een aantal van die goudgele rakkers. Met de SixOverOne bieropener zet je in ieder geval een lekker tempo in, aangezien je er zes flesjes tegelijkertijd mee kunt openen. Haal ‘m in huis voor slechts 22 dollar en proost op de goede dingen in het leven.


Lees verder: Vernuftige bieropener opent zes flesjes tegelijkertijd

Het bericht Vernuftige bieropener opent zes flesjes tegelijkertijd verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

NASA test een elastische metalen band voor de nieuwe Mars Rover

Het ruwe terrein van Mars vereist dat de robotverkenners van NASA tegen een aardig stootje moeten kunnen. De Curiosity Rover rijdt intussen al bijna zes jaar rond op de rode planeet en lijkt voorlopig nog niet te stoppen. Maar hoe degelijk de Curiosity ook is, er is altijd ruimte voor verbetering.


Lees verder: NASA test een elastische metalen band voor de nieuwe Mars Rover

Het bericht NASA test een elastische metalen band voor de nieuwe Mars Rover verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Met deze robothandschoen beschik je over vier handen

Iedereen komt wel eens een paar handen tekort, dus besloot Federico Ciccarese met zijn bedrijf Youbionic een hulpmiddel te ontwikkelen dat hier verandering in brengt. Zijn Double Glove handschoen, die je twee extra handen geeft, is gemaakt met een 3D-printer en nu al te bestellen voor 2.100 dollar. Hoewel de extra handen vooralsnog niet heel praktisch zijn, is het goed mogelijk dat we binnen een aantal jaar allemaal met dit soort bionische uitbreidingen rondlopen.


Lees verder: Met deze robothandschoen beschik je over vier handen

Het bericht Met deze robothandschoen beschik je over vier handen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

donderdag 23 november 2017

Lauva: elektrisch aangedreven, klassieke looks

Stiekem elektrisch fietsen, dat is wat je wilt. Geen suffe half omgebouwde stadsfiets met een accu op de bagagedrager, maar iets stijlvols en unieks. Eigenlijk precies wat deze Lauva je biedt. Want van een afstandje kun je met geen mogelijkheid zien dat de fiets is voorzien van een elektromotor en een accu. Je oog valt alleen maar op de prachtige details en klassieke uitstraling van de fiets.


Lees verder: Lauva: elektrisch aangedreven, klassieke looks

Het bericht Lauva: elektrisch aangedreven, klassieke looks verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Fader Plugs: oordopjes met een aanpasbare geluidsfilter

Ik ken vrijwel niemand die na een avondje stappen niet een keer is thuisgekomen met zo’n irritante piep in de oren. Wat niet iedereen weet is dat je op dat moment al gehoorschade hebt opgelopen. Hoe tof het concert of de DJ ook was: gehoorschade is een te grote prijs voor een leuke avond. Daarom raad ik iedereen met klem aan om zichzelf een setje professionele oordopjes cadeau te doen.


Lees verder: Fader Plugs: oordopjes met een aanpasbare geluidsfilter

Het bericht Fader Plugs: oordopjes met een aanpasbare geluidsfilter verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Velosock: stal je fiets binnen, houd je huis schoon

Zeker in de grote steden is het altijd maar de vraag of jouw fiets nog staat waar je ‘m gelaten hebt als je ‘s ochtends de deur uit stapt. Het komt nog te vaak voor dat hij in het holst van de nacht wordt ontvreemd. Met je gewone stadsbarrel zal dat wel loslopen, maar ben je de trotse bezitter van een stijlvolle fixie of een snelle racefiets dan ben je beter af als je ‘m gewoon veilig binnen stalt.


Lees verder: Velosock: stal je fiets binnen, houd je huis schoon

Het bericht Velosock: stal je fiets binnen, houd je huis schoon verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

De mooiste panoramafoto’s van 2017

Met het snel naderen van het einde van het jaar is het weer tijd om lijstjes te maken. Vandaag een overzicht van wat volgens Epson de mooiste panoramafoto’s van het jaar 2017 zijn. Uit een totaal van 5.377 inzendingen van 1.322 fotografen werden er in vijf categorieën winnaars geselecteerd. Hieronder vind je een overzicht van de wat ons betreft mooiste plaatjes:

Het bericht De mooiste panoramafoto’s van 2017 verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

woensdag 22 november 2017

Indrukwekkende timelapse toont zes uur fotobewerking in 90 seconden

Elizabeth Moss heeft haar werk gemaakt van het digitaal bewerken van foto’s middels Adobe Photoshop. Met haar bedrijf RARE Digital Art retoucheert ze foto’s voor ‘s werelds grootste modemerken, met een kenmerkende zachte stijl. Modellen worden niet slanker gemaakt met twijfelachtige bewerkingen, het gaat puur om het esthetisch opwaarderen van de foto zelf. In deze razendsnel afgespeelde timelapse zien we haar aan het werk, wat zeker indrukwekkend te noemen is:


Lees verder: Indrukwekkende timelapse toont zes uur fotobewerking in 90 seconden

Het bericht Indrukwekkende timelapse toont zes uur fotobewerking in 90 seconden verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Bizarre hut van de KFC verbreekt al je verbindingen

Bij de marketingafdeling van Kentucky Fried Chicken werken een paar vreemde snuiters, zo bewijst men nu weer met de Internet Escape Pod. Het betreft een tent gemaakt van staal en schuim, die ervoor zorgt dat alle signalen worden geblokkeerd: je kunt er dus niet in internetten via WiFi of gebruik maken van de verbindingen van je smartphone. Ook fijn: Colonel Sanders waakt altijd over je.


Lees verder: Bizarre hut van de KFC verbreekt al je verbindingen

Het bericht Bizarre hut van de KFC verbreekt al je verbindingen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Vocktail: een virtuele cocktail

Je drinkt gewoon water, maar dankzij LED-verlichting, zilveren electrodes en kleine luchtpompen met smaakcartridges geeft Vocktail je het gevoel dat je een heel speciaal drankje drinkt. Het glas is te koppelen aan een app, waarmee je met een druk op de knop verschillende geuren en kleuren instelt. Met Vocktail doen wetenschappers onderzoek naar de mogelijkheid van elektrische stimulatie van de zintuigen: blijkens de eerste test blijkt de virtuele cocktail mensen prima te kunnen foppen.


Lees verder: Vocktail: een virtuele cocktail

Het bericht Vocktail: een virtuele cocktail verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Toyota’s nieuwe robot kopieert je bewegingen

De angst dat robots in de directe toekomst de wereld gaan overnemen is nog wat ongegrond. Wellicht dat je een beetje de kriebels krijgt van de SpotMini robot van Boston Dynamics, maar het is nog niet zo dat de gemiddelde Nederlander hoeft te vrezen voor zijn of haar baan. Voor Toyota’s nieuwste robot, de T-HR3, geldt eigenlijk hetzelfde.


Lees verder: Toyota’s nieuwe robot kopieert je bewegingen

Het bericht Toyota’s nieuwe robot kopieert je bewegingen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

dinsdag 21 november 2017

De eerste klasse van Emirates is geïnspireerd op Mercedes

Het was al wel bekend dat je bij de duurdere vliegtuigstoelen van Emirates zeer behoorlijk wordt verwend, maar met het nieuwe interieur van de eerste klasse in de Boeing 777 – geïnspireerd op de binnenkant van een Mercedes S-Klasse – maakt men het wel heel bont.


Lees verder: De eerste klasse van Emirates is geïnspireerd op Mercedes

Het bericht De eerste klasse van Emirates is geïnspireerd op Mercedes verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Een hit op Kickstarter: een koptelefoon met AI

Als je via Kickstarter 17.000 euro beoogt op te halen en de teller al na een paar dagen de 200.000 euro is gepasseerd, weet je dat er een gat in de markt gevonden is. De Vinci 2.0 koptelefoon is een muziekspeler, fitnesstracker én AI-assistent die volledig met je stem aan te sturen is.


Lees verder: Een hit op Kickstarter: een koptelefoon met AI

Het bericht Een hit op Kickstarter: een koptelefoon met AI verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Eenvoudige DIY-oplossing verbetert je Apple Airpods

Apple’s Airpods hebben in een rap tempo een groot aandeel op de markt van draadloze oordopjes veroverd. Toch is de geluidskwaliteit ervan niet altijd om over naar huis te schrijven, dus zijn we blij met deze DIY-oplossing van YouTuber Poltergeist Works. Met een aantal simpele materialen en een paar minuten van je tijd klinken je Airpods ineens een stuk voller en passen ze beter in je oren.


Lees verder: Eenvoudige DIY-oplossing verbetert je Apple Airpods

Het bericht Eenvoudige DIY-oplossing verbetert je Apple Airpods verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Circa: een slimme wekker van Nederlandse bodem

Het Rotterdamse Circa Labs haalt tienduizenden euro’s binnen met een Kickstarter-campagne voor hun slimme wekker, de Circa. Het apparaat maakt verbinding met een sensor onder je matras, zodat de wekker precies weet in welke fase van je slaap hij je moet wekken, om je zo fit mogelijk wakker te laten worden.


Lees verder: Circa: een slimme wekker van Nederlandse bodem

Het bericht Circa: een slimme wekker van Nederlandse bodem verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

maandag 20 november 2017

X1 Explorer: een handzame elektrische vouwfiets

In ons stedelijke leven is er een hoop te zeggen voor een elektrische vouwfiets die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. De X1 Explorer tracht in die wens te voorzien: dankzij een x-vormig frame van aluminium is hij enigszins draagbaar en vouw je ‘m binnen een seconde op.


Lees verder: X1 Explorer: een handzame elektrische vouwfiets

Het bericht X1 Explorer: een handzame elektrische vouwfiets verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Een knikkerbaan als interactieve installatie

Als je de creatieve studio Snarkitecture een groot budget geeft, weet men er wel raad mee: in Seoul werd een knikkerbaan gepresenteerd met een lente van bijna 400 meter. Dankzij een ophangsysteem en de lichte kleuren van de baan en de ruimte daaromheen, is de installatie eigenlijk vanuit elke hoek bijzonder om te zien. Een sterk staaltje interactieve kunst.


Lees verder: Een knikkerbaan als interactieve installatie

Het bericht Een knikkerbaan als interactieve installatie verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Track1: een tank van een elektrisch skateboard

Met de winter in aantocht is het tijd om je elektrische skateboard op te bergen en te wachten tot de zon weer gaat schijnen. Of je koopt gewoon een Track1, waarmee je dankzij een rupsband en twee off-road wielen letterlijk onder elke omstandigheid en op elk terrein kunt rond sjezen.


Lees verder: Track1: een tank van een elektrisch skateboard

Het bericht Track1: een tank van een elektrisch skateboard verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...