zaterdag 18 november 2017

Apple Tabtop: een schitterende desktop-computer

Wat industrieel ontwerper Louis Berger betreft zijn de iMac’s inmiddels wel toe aan een flinke update, dus besloot hij zelf maar aan de slag te gaan. Het resultaat is de Taptop, een combinatie van een compacte desktop-computer met aanraakinterface en een prachtig, vrijwel randloos scherm.


Lees verder: Apple Tabtop: een schitterende desktop-computer

Het bericht Apple Tabtop: een schitterende desktop-computer verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Rubbee: een elektromotor voor op je huidige fiets

Soms zie je op het fietspad oude dametjes razendsnel voorbij rijden, terwijl je best hard aan het trappen bent. Wil je voortaan ook kunnen concurreren met elektrische fietsen, maar ben je niet bereid om je huidige fiets weg te doen? Dan moet je even bij de Kickstarter-campagne van Rubbee kijken.


Lees verder: Rubbee: een elektromotor voor op je huidige fiets

Het bericht Rubbee: een elektromotor voor op je huidige fiets verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Kunnen computers kunst maken?

In deze interessante video van The Art Assignment gaat men op onderzoek uit naar het antwoord op de vraag of computers kunst kunnen maken, of dat iets pas kunstzinnig is als er een mens aan te pas komt. In het filmpje stelt men een aantal nuttige vragen, waarop op een treffende manier antwoord wordt gegeven. Wat ons betreft geldt dat wat computers maken net zo goed voor kunst door kan gaan.


Lees verder: Kunnen computers kunst maken?

Het bericht Kunnen computers kunst maken? verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

vrijdag 17 november 2017

De Afsluitdijk is sinds kort versierd door Daan Roosegaarde

De Afsluitdijk is al sinds 1932 in actie, maar kan inmiddels wel een update gebruiken. Daarom werd contact gezocht met Daan Roosegaarde, de inmiddels wereldberoemde Nederlandse techkunstenaar. Met Icoon Afsluitdijk versierde hij verschillende elementen van de dijk: zo is er de Gates of Light installatie, die iedereen die de burg passeert trakteert op een lichtshow.


Lees verder: De Afsluitdijk is sinds kort versierd door Daan Roosegaarde

Het bericht De Afsluitdijk is sinds kort versierd door Daan Roosegaarde verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Google’s Atlas robot steekt Epke Zonderland naar de kroon

Je hoeft enkel deze video van Boston Dynamics te bekijken om je te realiseren dat robots de wereld over gaan nemen. In ieder geval die van de turnsport, want de sprongen en salto’s die hij doet zien er akelig realistisch en menselijk uit. Het door Google bestierde Boston Dynamics is met Atlas duidelijk goed op weg naar een wereld die gedomineerd wordt door robots.


Lees verder: Google’s Atlas robot steekt Epke Zonderland naar de kroon

Het bericht Google’s Atlas robot steekt Epke Zonderland naar de kroon verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Tesla heeft een nieuwe Roadster en een elektrische vrachtwagen gelanceerd

Tijdens een presentatie gisteravond werd door Elon Musk de langverwachte elektrische vrachtwagen van Tesla gelanceerd. In tegenstelling tot de meeste vrachtwagens heeft de Tesla Semi een strakke en minimale vormgeving, en natuurlijk een elektromotor en batterijen die ‘m een bereik van meer dan 800 kilometer geven.


Lees verder: Tesla heeft een nieuwe Roadster en een elektrische vrachtwagen gelanceerd

Het bericht Tesla heeft een nieuwe Roadster en een elektrische vrachtwagen gelanceerd verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Deze zelfgebouwde elektrische BMW heeft een bereik van 1.200 kilometer

Wie had gedacht dat een paar doe-het-zelvers met een oude BMW en een budget van 13.000 dollar een elektrische auto konden bouwen, die je op één acculading een afstand van 1.200 kilometer laat afleggen? Eric Lundgren creëerde zijn Phoenix naar eigen zeggen binnen veertig dagen en met negentig procent gerecyclede materialen.


Lees verder: Deze zelfgebouwde elektrische BMW heeft een bereik van 1.200 kilometer

Het bericht Deze zelfgebouwde elektrische BMW heeft een bereik van 1.200 kilometer verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

donderdag 16 november 2017

Jonge uitvinder bouwt zijn eigen elektrische vliegtuig

De populaire YouTuber en uitvinder Peter Sripol laat zien dat er ook in de moderne tijd mensen zijn zoals de gebroeders Wright, de bedenkers van het eerste gemotoriseerde vliegtuig. Peter bouwde in zijn schuurtje een volledig elektrisch vliegtuig, waarmee hij probleemloos een eerste testvlucht kon maken. Petje af.


Lees verder: Jonge uitvinder bouwt zijn eigen elektrische vliegtuig

Het bericht Jonge uitvinder bouwt zijn eigen elektrische vliegtuig verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Zo worden de tweets van Trump toch nog leuk

Je hoeft enkel een blik op het Twitter-account van Donald Trump te werpen om te zien dat het droevig gesteld is met de macht in Amerika. Om het toch een beetje plezierig te maken zijn er ontwikkelaars die de tweets van Trump opleuken. Zo is er het account @RealPressSecBot, dat de berichten van Trump omzet in officiële verklaringen van het Witte Huis.


Lees verder: Zo worden de tweets van Trump toch nog leuk

Het bericht Zo worden de tweets van Trump toch nog leuk verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Kunstmatige intelligentie schudt mangakarakters uit zijn mouw

Met de website MakeGirlsMoe, gemaakt door Japanse wetenschappers verbonden aan de Fudan en de Carnegie Melon universiteiten, maak je zelf met een druk op de knop eigen mangakarakters. Je voert een aantal kenmerken in, waarna het neurale netwerk ermee aan de slag gaat. Met een druk op de knop tover je het ene na het andere karakter op je beeldscherm.


Lees verder: Kunstmatige intelligentie schudt mangakarakters uit zijn mouw

Het bericht Kunstmatige intelligentie schudt mangakarakters uit zijn mouw verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Raesr Tachyon Speed: een elektrische Batmobiel

Jij dacht dat Tesla de meest krachtige en snelle elektrische auto’s fabriceert? Vooralsnog is dat wel zo, maar zodra RAESR de Tachyon Speed in productie heeft genomen mag Elon Musk zijn ingenieurs weer naar de tekentafel sturen. De elektrische Batmobiel heeft namelijk een vermogen van 1.250 paardenkracht en een koppel van een haast ongelofelijke 5.000 Nm dankzij zes krachtige elektromotoren. Dat is ruim vijftig keer zoveel als een gemiddelde personenauto weet te produceren en staat garant voor spectaculaire prestaties.


Lees verder: Raesr Tachyon Speed: een elektrische Batmobiel

Het bericht Raesr Tachyon Speed: een elektrische Batmobiel verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

woensdag 15 november 2017

Deze layer-lapse van New York streelt de ogen

De timelapse blijft maar evolueren: na de hyperlapse is er nu ook de layer-lapse, een gelaagde samenstelling van verschillende beelden. Fotograaf Julian Tryba trok eropuit in de miljoenenstad New York, om daar op meerdere momenten van de dag dezelfde locaties te registreren. Het resultaat, een samenstelling van 232.000 foto’s, is absoluut oogstrelend.


Lees verder: Deze layer-lapse van New York streelt de ogen

Het bericht Deze layer-lapse van New York streelt de ogen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Slaughterbots: een korte film over killer-drones met AI

In deze korte film, gemaakt in opdracht van het Future of Life Institute, wordt er een scenario geschetst waarbij autonome wapens niet meer iets van de verbeelding zijn. De film begint met het fictionele bedrijf StratoEnergetics dat een productpresentatie houdt over een drone met kunstmatige intelligentie, die via gezichtsherkenning doelwitten kan herkennen en met een klein explosief kan uitschakelen. Vanzelfsprekend gaat het vanaf dat moment helemaal mis:


Lees verder: Slaughterbots: een korte film over killer-drones met AI

Het bericht Slaughterbots: een korte film over killer-drones met AI verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Saent: de knop die je productiever maakt

Velen van ons zullen het lastig vinden om tijdens het werk permanent de concentratie te behouden: het internet biedt gewoon te veel afleiding. De Saent knop helpt hierbij: je stelt in welke websites en applicaties je niet meer mag gebruiken, waarna het apparaat ervoor zorgt dat ze tijdelijk ontoegankelijk zijn.


Lees verder: Saent: de knop die je productiever maakt

Het bericht Saent: de knop die je productiever maakt verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Warm de winter tegemoet met de Lyric T6R

Nu bij iedereen zo langzamerhand de eindafrekening van het gas, elektra en water op de deurmat valt, is het weer eens tijd om na te denken over hoe je kunt besparen op je energierekening. Uiteindelijk wil je gewoon precies verbruiken wat je nodig hebt, zonder te verspillen. Voordat je gelijk begint te denken aan het isoleren van je huis of het plaatsen van dubbel gas, twee kostbare investeringen, overweeg dan om de thermostaat te vervangen voor een slimme versie.


Lees verder: Warm de winter tegemoet met de Lyric T6R

Het bericht Warm de winter tegemoet met de Lyric T6R verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

dinsdag 14 november 2017

Oordopjes van Bose zorgen voor een betere nachtrust

Zelfs grote fabrikanten als Bose leveren sinds kort producten via crowdfunding, zo bewijst deze campagne op Indiegogo. Het bedrijf presenteert er de Noise-Masking Sleepbuds, oordopjes die het lawaai van de straat of je snurkende partner maskeren en zo voor een goede nachtrust zorgen.


Lees verder: Oordopjes van Bose zorgen voor een betere nachtrust

Het bericht Oordopjes van Bose zorgen voor een betere nachtrust verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Kijk, de nieuwe robothond van Boston Dynamics

Sinds de overname door Google is er soms tijdenlang weinig nieuws over Boston Dynamics, maar bij het Amerikaanse bedrijf zit men zeker niet stil. Zo werkt men hard aan SpotMini, een robothond die voorzien is van de nieuwste snufjes op het gebied van de robotica.


Lees verder: Kijk, de nieuwe robothond van Boston Dynamics

Het bericht Kijk, de nieuwe robothond van Boston Dynamics verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Deze indrukwekkende LEGO-machine bouwt bruggen

Ik neem graag mijn petje af voor deze twee meter lange LEGO Technics creatie van Wolf Zipp, die in staat is om bruggen te bouwen. Dankzij pneumatische poten en een cantilever neemt hij met gemak enorme brugdelen mee en plaatst ze op een inventieve manier. Het mag even duren voordat de brug af is, maar dat maak het zeker niet minder indrukwekkend.


Lees verder: Deze indrukwekkende LEGO-machine bouwt bruggen

Het bericht Deze indrukwekkende LEGO-machine bouwt bruggen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

3D-Flosser: flos je tanden in een paar seconden

Blizzident lanceerde eerder een uitvinding waarmee je jouw hele gebit in slechts zes seconden kunt poetsen door te kauwen op een 3D-geprinte tandenborstel. Nu is de firma terug met een logisch vervolg op die eerste uitvinding. Bij de Blizzident 3D-Flosser zijn de borsteltjes in het 3D-geprinte mondstuk vervangen door flosdraadjes, waardoor je nu, in plaats van een paar minuten te klungelen met een flosdraadje, letterlijk binnen een paar seconden klaar bent.


Lees verder: 3D-Flosser: flos je tanden in een paar seconden

Het bericht 3D-Flosser: flos je tanden in een paar seconden verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

maandag 13 november 2017

Video van Deutsche Bahn toont de toekomst van de trein

Hoewel deze video volledig in het Duits is, geeft hij toch een goede indruk van hoe treinen er in de toekomst uit kunnen gaan zien. Denk aan verschillende plekken om te werken en te ontspannen, drankautomaten, gameconsoles en zelfs apparatuur om onderweg te kunnen fitnessen.


Lees verder: Video van Deutsche Bahn toont de toekomst van de trein

Het bericht Video van Deutsche Bahn toont de toekomst van de trein verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

eVscope: ‘s werelds krachtigste hobbytelescoop

Als een campagne op Kickstarter binnen een paar weken een bedrag van bijna 1,9 miljoen dollar weet op te brengen, terwijl het gestelde doel ‘slechts’ 150.000 dollar was, dan weet je dat er iets bijzonders wordt aangeboden. In dit geval gaat het om een uiterst potente hobbytelescoop, waarmee je objecten die lichtjaren van onze planeet verwijderd zijn kraakhelder in beeld kunt brengen.


Lees verder: eVscope: ‘s werelds krachtigste hobbytelescoop

Het bericht eVscope: ‘s werelds krachtigste hobbytelescoop verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

De elektrische Vespa Elettrica komt eraan

Het is nu bijna een jaar geleden dat we voor het eerst melding maakten van de komst van een elektrische Vespa scooter. Op het moment van schrijven was er nagenoeg geen informatie over de elektrische tweewieler bekend, maar met de presentatie van de Vespa Elettrica op de Eicma beurs kunnen we je meer vertellen.


Lees verder: De elektrische Vespa Elettrica komt eraan

Het bericht De elektrische Vespa Elettrica komt eraan verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

De IntelliTouch voegt twee knoppen toe aan je iPhone

Gezien de breekbaarheid van de glazen voor- en achterkant van de nieuwste iPhones doe je er goed aan om ze direct na aanschaf te voorzien van een goeie screenprotector. Met de IntelliTouch+ van Nombiss sla je twee vliegen in één klap: hij beschermt je scherm tegen krassen en maakt dankzij twee slimme knoppen het bovenste gedeelte van het touchscreen bereikbaar.


Lees verder: De IntelliTouch voegt twee knoppen toe aan je iPhone

Het bericht De IntelliTouch voegt twee knoppen toe aan je iPhone verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

zondag 12 november 2017

Uber Elevate: hoe taxivervoer in de lucht gaat plaatsvinden

Als je deze video van Uber mag geloven hoeft het niet lang meer te duren alvorens we ons door de lucht kunnen verplaatsen op een manier zoals we dat nu met de taxi doen. In samenwerking met NASA worden er zogeheten EVTOLS ontwikkeld, elektrische vliegtuigjes die verticaal kunnen opstijgen en landen.


Lees verder: Uber Elevate: hoe taxivervoer in de lucht gaat plaatsvinden

Het bericht Uber Elevate: hoe taxivervoer in de lucht gaat plaatsvinden verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Luminoodle: een zeer felle, veelzijdige LED-strip

Als je er binnen een paar dagen in slaagt om een ambitieus bedrag van 50.000 dollar op te halen op Kickstarter, weet je dat je een goed product hebt bedacht. Het overkomt de bedenkers van de Luminoodle Task, een LED-strip met een lichtsterkte van 3.600 lumens.


Lees verder: Luminoodle: een zeer felle, veelzijdige LED-strip

Het bericht Luminoodle: een zeer felle, veelzijdige LED-strip verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...