zaterdag 4 november 2017

Zo had een film op de Nokia 5110 eruit gezien

De technologie op het gebied van mobiele telefonie is met enorme sprongen vooruit gegaan: niet al te lang geleden hielden we het niet voor mogelijk dat je in hoge resolutie films zou kunnen kijken op een smartphone. YouTuber Science Nurd probeerde uit te vinden hoe het zou zijn geweest om blockbusters te kijken op een oude Nokia. Zijn Nokia 5110 blijkt niet erg bruikbaar te zijn. Rara om welke film gaat het?


Lees verder: Zo had een film op de Nokia 5110 eruit gezien

Het bericht Zo had een film op de Nokia 5110 eruit gezien verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Hoe Kodi kastjes razendsnel de huiskamer overnemen

Je koopt ze voor slechts een paar tientjes en hebt ineens toegang tot een enorme collectie films, series en andere content: Kodi kastjes zijn in steeds meer huiskamers te vinden. Dat heeft waarschijnlijk mede te maken met de vele extensies, die het heel eenvoudig maken om toegang te krijgen tot nieuwe, regelmatig onrechtmatig aangeboden content.


Lees verder: Hoe Kodi kastjes razendsnel de huiskamer overnemen

Het bericht Hoe Kodi kastjes razendsnel de huiskamer overnemen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

vrijdag 3 november 2017

Grapjassen bouwen een Apple Store na, met vijftig wachtenden en personeel

De dames en heren van Improv Everywhere houden wel van een uitgebreid geintje, zo laat men in deze video zien. Met vijftig zogenaamde klanten, Apple-attributen en nep-medewerkers werd de lift van een metrohalte in New York omgebouwd tot Apple Store. Vrijwel iedereen trapt er natuurlijk volledig in.


Lees verder: Grapjassen bouwen een Apple Store na, met vijftig wachtenden en personeel

Het bericht Grapjassen bouwen een Apple Store na, met vijftig wachtenden en personeel verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

CGI is de Uncanny Valley voorbij, wat komt er nu?

CGI, kort voor Computer-Generated Imagery, heeft de zogeheten Uncanny Valley verlaten: met behulp van computers kunnen we nu zodanig echte beelden creëren dat ze niet van de realiteit te onderscheiden zijn. Maar wat is dan de volgende stap? In deze video geeft animator Alan Warburton ons een interessant lesje over computer graphics.


Lees verder: CGI is de Uncanny Valley voorbij, wat komt er nu?

Het bericht CGI is de Uncanny Valley voorbij, wat komt er nu? verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Tetris Table transformeert van bureaus tot vergadertafel

In een tijd van startups en flexibele werkplekken is het heel handig om meubels in kantoorruimtes multifunctioneel in te zetten. De Tetris Table van de industrieel ontwerpers van People’s is te gebruiken als vijf losse bureaus, maar binnen een oogwenk heb je er een vergader- of lunchtafel van gemaakt.


Lees verder: Tetris Table transformeert van bureaus tot vergadertafel

Het bericht Tetris Table transformeert van bureaus tot vergadertafel verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Zo fop je de gezichtsherkenning van de nieuwe iPhone X

De iPhone X is gelanceerd en de eerste reviews zijn zeer positief. Vooral het indrukwekkende scherm en het innovatieve Face ID, mogelijk gemaakt door een huisgemaakte high-tech sensor, gooien hoge ogen. De Wall Street Journal neemt in deze video met name de gezichtsherkenning onder de loep.


Lees verder: Zo fop je de gezichtsherkenning van de nieuwe iPhone X

Het bericht Zo fop je de gezichtsherkenning van de nieuwe iPhone X verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

donderdag 2 november 2017

Nieuwe RoboBee kan zwemmen en opstijgen uit het water

Het gaat nog steeds niet goed met de bijen, dus is het goed nieuws dat de ontwikkelaars van de hier eerder besproken RoboBee hard doorwerken. De nieuwe versie van de robotbij kan een knap nieuw kunstje: onder water duiken en vervolgens weer wegvliegen.


Lees verder: Nieuwe RoboBee kan zwemmen en opstijgen uit het water

Het bericht Nieuwe RoboBee kan zwemmen en opstijgen uit het water verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Zo maakt Microsoft 3D-modellen van personen

Binnen de kortste keren zullen we overladen worden met allerlei interessante VR- en AR-toepassingen, maar daar moet natuurlijk wel content voor zijn. Microsoft draagt daar een steentje aan bij met een zogeheten Mixed Reality Capture Studio, waar men met tientallen camera’s tegelijkertijd 3D-modellen maakt.


Lees verder: Zo maakt Microsoft 3D-modellen van personen

Het bericht Zo maakt Microsoft 3D-modellen van personen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Een Volkswagenbusje met vleugeldeuren

Bij het zien van deze geweldige omgebouwde Volkswagenbus krijg ik direct zin om te gaan kamperen en de camping versteld te doen staan met mijn slaapplek. Dankzij de vleugeldeuren en een werkende Flux Capacitor – de VW-bus is hommage aan de DeLorean uit de Back to the Future reeks – zal menigeen erg onder de indruk zijn.


Lees verder: Een Volkswagenbusje met vleugeldeuren

Het bericht Een Volkswagenbusje met vleugeldeuren verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

LaySee: een kussen voor brillendragers

Het schijnt al een tijdje op de markt te zijn, maar desalniettemin delen we ‘m graag: de LaySee, een kussen voor iedereen met een bril. Dankzij een uitsparing zit je montuur niet in de weg en zie je dus gewoon scherp terwijl je ligt. Voor een bedrag van 79 dollar kun je voortaan lezen en op je smartphone kijken terwijl je op je zij ligt, net als iedereen die geen bril draagt.

Het bericht LaySee: een kussen voor brillendragers verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

woensdag 1 november 2017

Sony heeft een nieuwe Aibo robothond aangekondigd

Aan het begin van deze eeuw zag je ze regelmatig: de peperdure Aibo robothonden van Sony. Inmiddels is de techniek aanzienlijk verder, dus leek het de Japanse firma een goed plan om een nieuwe variant uit te brengen. Volgens Sony is de nieuwe Aibo is staat om “liefde en affectie te bieden aan de leden van een gezin”.


Lees verder: Sony heeft een nieuwe Aibo robothond aangekondigd

Het bericht Sony heeft een nieuwe Aibo robothond aangekondigd verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Trek: een gemotoriseerde rails voor je camera

Je ziet ze hier regelmatig: timelapse-video’s die een locatie betoverend mooi kunnen maken. Met de Trek Motorized Camera Slider kun jij zelf ook dergelijke video’s maken:. Je plaatst de rails met je camera en kiest een actie in de app, waarna je alleen maar even geduld hoeft te hebben. De Trek is te reserveren via Indiegogo voor 225 dollar.


Lees verder: Trek: een gemotoriseerde rails voor je camera

Het bericht Trek: een gemotoriseerde rails voor je camera verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Waarom ons land niet onder water ligt

In deze interessante video van Real Engineering wordt uitgelegd waarom Nederland in de wereld hoog in het aanzien staat: onze uitstekende kwaliteiten op het gebied van watermanagement. De Deltawerken worden door de verteller zelfs een van de moderne wonderen van de wereld genoemd. We mogen dus best een beetje trots zijn.


Lees verder: Waarom ons land niet onder water ligt

Het bericht Waarom ons land niet onder water ligt verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Met Vortx blazen games warme lucht in je gezicht

Het klinkt in eerste instantie een beetje onzinnig, maar ik kan me best voorstellen dat het werkt: de temperatuur regelen en op de juist momenten luchtverplaatsing simuleren tijdens het spelen van games. Met Vortx, een op Kickstarter gelanceerde accessoire voor PC-gamers, kan dat.


Lees verder: Met Vortx blazen games warme lucht in je gezicht

Het bericht Met Vortx blazen games warme lucht in je gezicht verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

dinsdag 31 oktober 2017

Slidewheel: de combinatie van een reuzenrad en een glijbaan

De Duitse fabrikant Wiegand.Maelzer GmbH is van mening dat waterglijbanen zoals we die kennen inmiddels wel aan een update toe zijn. Men ontwikkelde daarom het Slidewheel, een combinatie van een glijbaan en een reuzenrad. De in elkaar gedraaide plastic buis is één lange waterglijbaan, die dankzij een draaibeweging en zwaartekracht passagiers verplaatst.


Lees verder: Slidewheel: de combinatie van een reuzenrad en een glijbaan

Het bericht Slidewheel: de combinatie van een reuzenrad en een glijbaan verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Kunstmatige intelligentie maakt een kruisbestuiving van celebrities

Met kunstmatige intelligentie kun je een hoop nuttige dingen doen, maar het is ook mogelijk om een database met foto’s van celebrities te vullen en vervolgens de computer erop los te laten. Op basis van de input maakt de AI van NVIDIA allerlei nieuwe beroemdheden, die niet zouden misstaan op de cover van menig tijdschrift.


Lees verder: Kunstmatige intelligentie maakt een kruisbestuiving van celebrities

Het bericht Kunstmatige intelligentie maakt een kruisbestuiving van celebrities verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Zeewater drinkbaar maken met behulp van zonne-energie

Op veel plekken in de wereld wordt drinkwater steeds schaarser, dus wordt er hard gewerkt aan manieren om zeewater drinkbaar te maken. In het stadje Al Khafji in Saoedi-Arabië opent later dit jaar de eerste grootschalige ontziltingsinstallatie op zonne-energie ter wereld.


Lees verder: Zeewater drinkbaar maken met behulp van zonne-energie

Het bericht Zeewater drinkbaar maken met behulp van zonne-energie verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Tikku: een mini-huisje met de voetafdruk van een parkeerplaats

tikku

De wereldwijde trend om in mini-huisjes te gaan wonen wordt ook omarmd tijdens de Design Week in Helsinki: de aldaar getoonde Tikku is een piepklein huis met drie verdiepingen. Onderaan bevindt zich een werkruimte, op de eerste verdieping een slaapkamer en bovenop een kas die tevens als tuintje fungeert.


Lees verder: Tikku: een mini-huisje met de voetafdruk van een parkeerplaats

Het bericht Tikku: een mini-huisje met de voetafdruk van een parkeerplaats verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Eindelijk kun je WhatsApp-berichten annuleren

whatsapp-cancel-message

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover: je kunt verzonden berichten uit WhatsApp verwijderen. Het is iedereen weleens overkomen dat je spijt kreeg van een bericht of het naar de verkeerde persoon stuurde, met soms desastreuze gevolgen.


Lees verder: Eindelijk kun je WhatsApp-berichten annuleren

Het bericht Eindelijk kun je WhatsApp-berichten annuleren verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Deze tandenborstel heeft geen accu nodig

be-tandenborstel

Voordat we batterijen gebruikten in zaklampen hadden iets wat bekend stond als de knijpkat, een apparaat met een knijpmechanisme waarmee je een dynamo aanzwengelt, die op zijn beurt de elektriciteit opwekt die nodig is om een lampje te laten branden. In feite een manier om kinetische energie om te zetten in elektrische energie. De slimme techneuten achter het bedrijf Beyond Electric pasten een vergelijkbare techniek toe op hun tandenborstel.


Lees verder: Deze tandenborstel heeft geen accu nodig

Het bericht Deze tandenborstel heeft geen accu nodig verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Gulas PI1: voor als je speed pedelec niet snel genoeg is

gulas

Zeker in ons kleine Nederland is een elektrische fiets een uitstekend alternatief voor de bus en de tram. Met de rappe speed pedelecs ben je bij het stoplicht altijd als eerste weg, terwijl je dankzij snelheden die kunnen oplopen tot 50 kilometer per uur zomaar scooters kunt inhalen. Wanneer dat nog steeds niet snel genoeg voor je is, is het misschien te overwegen om nog een stapje verder te gaan en jezelf een volledig elektrische motorfiets cadeau te doen.


Lees verder: Gulas PI1: voor als je speed pedelec niet snel genoeg is

Het bericht Gulas PI1: voor als je speed pedelec niet snel genoeg is verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Neuraal netwerk maakt foto’s automatisch veel beter

neuraal-netwerk-fotografie

Als je nog twijfelde of machine learning en kunstmatige intelligentie de wereld op zijn kop gaan zetten, is dit algoritme van wetenschappers van het ETH in Zürich een mooi voorbeeld. Met een druk op de knop maakt het neurale netwerk iedere foto veel beter, ongeacht met welk apparaat hij geschoten is. De voorbeelden op de website van het project laten duidelijk de kracht zien. Ook kun je zelf foto’s uploaden en automatisch bewerken. Zelf je oude smartphone zou ineens hele mooie plaatjes kunnen schieten – wat mij betreft mag men snel een app uitbrengen.

Het bericht Neuraal netwerk maakt foto’s automatisch veel beter verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Everysight Raptor: een augmented reality-bril voor wielrenners

everysight

Met jaren ervaring in het ontwikkelen van head-up displays voor gevechtsvliegtuigen hebben de techneuten van Everysight hun kunde op het gebied van augmented reality wel aangetoond. Die kennis hebben ze nu ingezet om voor wielrenners en ATB’ers een augmented reality-bril te creëren, die de sporters tijdens wedstrijden en trainingen van allerlei nuttige informatie kan voorzien.


Lees verder: Everysight Raptor: een augmented reality-bril voor wielrenners

Het bericht Everysight Raptor: een augmented reality-bril voor wielrenners verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Driedimensionaal zebrapad laat automobilisten beter uitkijken

zebrapad-driedimensionaal

In het IJslandse dorpje met de onmogelijk uit te spreken naam Ísafjörður bevindt zich sinds kort een wel heel bijzonder zebrapad. Dankzij een optische truc lijkt het net alsof de witte strepen in de lucht lijken te zweven en driedimensionaal in plaats van tweedimensionaal zijn.


Lees verder: Driedimensionaal zebrapad laat automobilisten beter uitkijken

Het bericht Driedimensionaal zebrapad laat automobilisten beter uitkijken verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Noorwegen krijgt Europa’s eerste onderwaterrestaurant

onderwater-restaurant-noorwegen-2

Het gerenommeerde Noorse designbureau Snøhetta heeft een opdracht binnengehaald om Europa’s eerste onderwaterrestaurant te ontwerpen en ontwikkelen. Geen tijdelijke onderwatercapsule als in het Nemo33 in Brussel, maar een compleet gebouw dat voor de helft onder het oppervlakte van het water steekt.


Lees verder: Noorwegen krijgt Europa’s eerste onderwaterrestaurant

Het bericht Noorwegen krijgt Europa’s eerste onderwaterrestaurant verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...