zaterdag 5 augustus 2017

Take on Me als Apple ARkit applicatie

augmented-reality-aha

Take on Me van de Noorse band A-ha is zo’n nummer dat iedereen kent: het stond in menig land op nummer een, wat mede werd veroorzaakt door een iconische videoclip. Het creatieve bureau Trixi maakte gebruik van Apple’s augmented reality platform ARkit om de clip door gebruikers met een smartphone te laten namaken. Het resultaat mag zonder meer bijzonder genoemd worden en laat zien dat augmented reality ons erg toffe dingen gaat brengen:


Lees verder: Take on Me als Apple ARkit applicatie

Het bericht Take on Me als Apple ARkit applicatie verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Bizarre klok gebruikt ogen als wijzers en mond als secondeteller

patience-klok

De Japanse grapjassen van het bureau We+ oogsten lof met de bizarre Patience klok, een ingelijst beeldscherm waarop verschillende gezichten te zien zijn. De personen die in beeld zijn geven met hun ogen als wijzers aan hoe laat het is, terwijl de mond de seconden telt door open en dicht te gaan. Dat leidt tot verwrongen gezichten waar je meteen een beetje ongemakkelijk van wordt:


Lees verder: Bizarre klok gebruikt ogen als wijzers en mond als secondeteller

Het bericht Bizarre klok gebruikt ogen als wijzers en mond als secondeteller verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

SparkMaker: een betaalbare SLA 3D-printer

sparkmaker-sla-3d-printer

We hebben hier al vrij veel betaalbare 3D-printers voorbij zien komen, maar een SLA-printer zoals de SparkMaker voor een nette prijs zagen we nog niet eerder. Dankzij de SLA-techniek, die gebruik maakt van een UV-gevoelige vloeistofpolymeer en een laser, kan er veel nauwkeuriger worden geprint dan met andere methodes.


Lees verder: SparkMaker: een betaalbare SLA 3D-printer

Het bericht SparkMaker: een betaalbare SLA 3D-printer verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: 63.000 bestellingen Tesla Model 3 geannuleerd

http://www.auto55.beElke dag tekenen 1.800 personen een order voor een Tesla Model 3 (alle details daarover vind je hier). Dat wist Elon Musk te vertellen bij het overlopen van de kwartaalcijfers van het merk.Maar er was niet alleen goed nieuws. Het totale aantal bestelde Tesla Model 3 liep immers terug van 518.000 naar 455.000. Hoe? 63.000 mensen annuleerden immers hun bestelling. Tesla moest ze daaro...

Lees meer lees meer...

vrijdag 4 augustus 2017

Nieuws: Amerika nieuw jachtterrein van PSA Peugeot Citroën

http://www.auto55.beHet is al decennia geleden dat Peugeot en zustermerk Citroën nog actief waren in het land van Uncle Sam. De lucratieve (want erg grote) Amerikaanse markt blijft echter zingen als een sirene. Fiat en Alfa Romeo keerden terug na de overname (of fusie, afhankelijk van aan wie je het vraagt) met Chrylser. Met matig succes overigens.De Fransen van PSA, nu de tweede grootste Europese auto...

Lees meer lees meer...

Kunstmatige intelligentie maakt de speeches van Trump niet intelligenter

donald-trump-kunstmatige-intelligentie

Het leek de redactie van het blad The New Yorker een leuk idee om software met behulp van machine learning bij te brengen hoe Donald Trump speecht, om de kunstmatige intelligentie vervolgens zelfs speeches te laten schrijven. De software heeft 270.000 woorden van Trump bestudeerd, om zo tot inzichten over de woordkeuze van Trump te komen. De speeches die het resultaat zijn van de kunstmatige intelligentie zijn – net als de speeches van de echte Trump – niet bijster intelligent:


Lees verder: Kunstmatige intelligentie maakt de speeches van Trump niet intelligenter

Het bericht Kunstmatige intelligentie maakt de speeches van Trump niet intelligenter verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

“Punch Activated” vlammenwerpers voor om je pols

vlammenwerper-stoten

De vrolijke Amerikaan achter het YouTube-kanaal Sufficiently Advanced is groot fan van anime, dus besloot hij vlammenwerpers voor om zijn polsen te bouwen die gaan branden als hij stoot met zijn vuisten. Met behulp van een Arduino en een accelerometer wordt geregistreerd hoe iemand zijn handen beweegt, op basis waarvan de vlammen aan en uit gaan. De instructies om zelf zo’n vlammenwerper te bouwen zijn te vinden op Hackster.io.


Lees verder: “Punch Activated” vlammenwerpers voor om je pols

Het bericht “Punch Activated” vlammenwerpers voor om je pols verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Iedereen in de greep van leugens op Instagram

instagram-leugens

Voor velen is Instagram het nieuwe Facebook geworden: je scrollt er dagelijks doorheen om afbeelding van vrienden en anderen te bekijken, terwijl je er af en toe zelf een fotootje op plaatst. Maar je moet de foto’s van anderen niet al te serieus nemen, zo bewijst deze video van Ditch the Label, een organisatie die zich inzet tegen pesten.


Lees verder: Iedereen in de greep van leugens op Instagram

Het bericht Iedereen in de greep van leugens op Instagram verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Een 3D-model van Eschers onmogelijke kubus

escher-onmogelijke-kubus

Maurits Cornelis Escher is misschien wel de beroemdste tekenaar die ons land heeft voortgebracht, wat met name te danken is aan zijn geweldige geometrische werk waarin illusie en wiskunde belangrijke rollen speelden. Kunstenaar Pierpaolo Andraghetti besloot een van de bekendste creaties van Escher, de onmogelijke kubus uit het werk Belvedere, om te zetten in een 3D-model.


Lees verder: Een 3D-model van Eschers onmogelijke kubus

Het bericht Een 3D-model van Eschers onmogelijke kubus verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: Nieuwe Nissan Leaf wordt mooi en rijdt verder

http://www.auto55.beHet is de Tesla Model 3 die het elektrische autonieuws van de afgelopen weken domineerde. En dat met, als je het nuchter bekijkt, niet eens spectaculaire zaken. Maar er zitten nog nieuwe EV?s in de pijplijn. Volkswagen liet al weten te werken aan een elektrische auto die goedkoper wordt dan de Model 3. Maar je hoeft niet eens zo lang te wachten op de nieuwe Nissan Leaf. Die debuteer...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Aston Martin DB10 Vantage met en zonder camouflage

http://www.auto55.beAston Martin beloofde een opvolger voor de inmiddels een decennium oude V8 en V12 Vantage in de loop van dit jaar. Het merk zal zich moeten reppen, maar omdat het zelf foto?s van gecamoufleerde prototypes wereldkundig maakte, lijkt het erop dat de deadline (nipt) gehaald zal worden.Nieuwe VantageDe nieuwe Vantage komt wat later dan verhoopt. Een exclusieve DB10 was er voor James Bon...

Lees meer lees meer...

donderdag 3 augustus 2017

25GB op een klein stukje magnetische tape

magnetische-tape-opslag

Onderzoekers van IBM Research laten zien dat we in de toekomst enorme hoeveelheden data op minuscule chips kunnen gaan bewaren. Men ontwikkelde een nieuw soort tape waarop men dankzij een magnetische laag maar liefst 25GB aan gegevens per 6,5 vierkante centimeter kan opslaan. Hoewel het vooralsnog om een prototype gaat, betekent dit veel goeds voor de betaalbaarheid en schaalbaarheid van dataopslag.


Lees verder: 25GB op een klein stukje magnetische tape

Het bericht 25GB op een klein stukje magnetische tape verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Hyperloop One doet eerste tests met passagiersshuttle

hyperloop-one

Het Hyperloop concept van Elon Musk lijkt steeds sneller werkelijkheid te worden: Hyperloop One, een van de bedrijven die zich richt op de ontwikkeling van het razendsnelle vervoersmiddel, heeft een eerste versie van een passagiersshuttle door een tunnel laten rijden. Bij de eerste test bleek men de snelheid te kunnen opvoeren tot 300 kilometer per uur.


Lees verder: Hyperloop One doet eerste tests met passagiersshuttle

Het bericht Hyperloop One doet eerste tests met passagiersshuttle verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

De NurturePod is een VR-bril voor baby’s

vr-bril-babys

De futuristische kunstenaar Stuart Candy geeft ons een inkijkje in de toekomst, waar baby’s van jongs af aan worden gevoerd met virtual reality en kunnen worden opgevoed zonder dat ouders daar tijd aan hoeven te besteden. In het Museum van Moderne Kunsten in Antwerpen is zijn NurturePod te zien, een VR-bril voor baby’s.


Lees verder: De NurturePod is een VR-bril voor baby’s

Het bericht De NurturePod is een VR-bril voor baby’s verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Kunstmatige intelligentie bewerkt foto’s als een professional

mit-algoritme-fotobewerking

Als professionele fotograaf zit een belangrijk deel van jouw waarde in het feit dat je goed overweg kan met Photoshop. In de toekomst zou het echter goed kunnen dat dit werk wordt overgenomen door software, die met behulp van kunstmatige intelligentie het maximale uit foto’s weet te halen.


Lees verder: Kunstmatige intelligentie bewerkt foto’s als een professional

Het bericht Kunstmatige intelligentie bewerkt foto’s als een professional verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

woensdag 2 augustus 2017

Nieuws: Eindelijk alles over de Tesla Model 3

http://www.auto55.beEr is al behoorlijk wat inkt gevloeid over de Tesla Model 3. Maar dat is vooral omdat het jonge automerk met maar weinig concrete informatie over de brug kwam. Dan wordt elk detail opgeblazen. Het weerhield honderdduizenden mensen er niet van om al op de wachtlijst te gaan staan. Maar wat hebben die nu exact gekocht? Met nieuwe informatie kunnen we orde op zaken stellen.Terwijl de e...

Lees meer lees meer...

Hoe PayPal de betaalprovider van het internet werd

paypal

In deze interessante video van Business Casual wordt er ingezoomd op de ontstaansgeschiedenis van PayPal, de betaaldienst waar Elon Musk een belangrijke rol heeft gespeeld. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1998 is het aan het groeien als kool, mede dankzij een slimme groep die in Silicon Valley de PayPal-maffia wordt genoemd. Anno 2017 is PayPal met afstand de belangrijkste betaalprovider van het internet:


Lees verder: Hoe PayPal de betaalprovider van het internet werd

Het bericht Hoe PayPal de betaalprovider van het internet werd verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Slaperig in de auto? Dit systeem van Panasonic zet de airco hoog

panasonic-slaperig

Je beseft het je niet altijd, maar door je met de auto in het verkeer te begeven neem je een aardig risico. Want ook al rijd je zelf helemaal volgens de regels, een andere automobilist hoeft maar heel even in slaap te vallen om een ongeluk te veroorzaken. De Drowsiness-Control Technology van Panasonic biedt een oplossing.


Lees verder: Slaperig in de auto? Dit systeem van Panasonic zet de airco hoog

Het bericht Slaperig in de auto? Dit systeem van Panasonic zet de airco hoog verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

KLM Care Tag: een digitale gids ingesproken door stewardessen

klm-caretag

Jaarlijks bezoeken bijna twaalf miljoen toeristen onze hoofdstad, een groep die KLM vanaf september gaat helpen met de Care Tag. Het betreft een apparaatje met een speaker en een GPS-chip, die de reiziger op basis van zijn of haar locatie in Amsterdam van informatie en tips over de omgeving voorziet. Vooral de waarschuwingen die worden gegeven over fietsers kan ik erg waarderen:


Lees verder: KLM Care Tag: een digitale gids ingesproken door stewardessen

Het bericht KLM Care Tag: een digitale gids ingesproken door stewardessen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Swidget: een modulair stopcontact

swidget-stopcontact

Bij sommige ideeën vraag je jezelf af hoe het kan dat iemand er niet eerder op is gekomen. Dat geldt wat mij betreft ook voor de Swidget Smart Outlet, een stopcontact waarin je verschillende modules kunt plaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld een extra USB-poort in klikken, maar ook een nachtlampje, een bewegingssensor, een Wifi-repeater of een koolstofmonoxidemelder.


Lees verder: Swidget: een modulair stopcontact

Het bericht Swidget: een modulair stopcontact verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

dinsdag 1 augustus 2017

Mercedes AVP: de toekomst van de parkeergarage

parkeergarage-toekomst

Een samenwerking van Bosch en Mercedes-Benz onder de noemer Automated Valet Parking laat zien hoe de toekomst van de parkeergarage eruitziet. Dankzij een flink stel sensoren in de auto en in de garage hoef je slechts op een specifieke plek te parkeren, waarna het geautomatiseerde systeem jouw wagen netjes neerzet. Met een druk op de knop in een app wordt hij vervolgens weer snel opgehaald:


Lees verder: Mercedes AVP: de toekomst van de parkeergarage

Het bericht Mercedes AVP: de toekomst van de parkeergarage verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Zo zagen de populairste websites er tien jaar geleden uit

websites-tien-jaar

Tien jaar geleden verscheen de eerste iPhone op het toneel, een jaar daarvoor kocht Google het toen nog jonge videoplatform YouTube en bestond de site IMDB uit een aaneenschakeling van die bekende blauwe hyperlinks. Er is nogal wat veranderd in tien jaar, iets wat webdesigner Neal Agarwal treffend laat zien met zijn website “Ten Years Ago“, waarop je verschillende populaire websites van toen kan bekijken.

Het bericht Zo zagen de populairste websites er tien jaar geleden uit verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Naja Sofa: een opblaasbare designbank

naja-sofa

Hoe vaak ben je op straat wel niet een achtergelaten bank tegengekomen, die iemand na zijn verhuizing op de hoek van de straat heeft gezet? Het zijn gewoon onhandige dingen om te verplaatsen, terwijl je bovendien vaak speciaal een bus moet huren om hem naar je nieuwe woning te verplaatsen. De Naja Sofa is een stijlvol en praktisch alternatief.


Lees verder: Naja Sofa: een opblaasbare designbank

Het bericht Naja Sofa: een opblaasbare designbank verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

HP Z rugzak is ‘s werelds krachtigste draagbare VR-systeem

hp-z-vr-rugzak-draagbaar

Virtual reality staat eigenlijk nog in de kinderschoenen, maar het zal niet lang meer duren eer dat de technologie gemeengoed wordt onder gamers, maar bijvoorbeeld ook onder professionals. Voor die laatste groep ontwikkelde HP de Z VR Backpack PC: een krachtige draagbare computer die specifiek is ontwikkeld als brein voor de bekende VR-headsets van Oculus en HTC.


Lees verder: HP Z rugzak is ‘s werelds krachtigste draagbare VR-systeem

Het bericht HP Z rugzak is ‘s werelds krachtigste draagbare VR-systeem verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

maandag 31 juli 2017

Casusgrill: een biologisch afbreekbare wegwerp BBQ

casus-grill

Het is heerlijk om tijdens een zonnige avond lekker met je vrienden in het park te BBQ-en, maar minder fijn is dat aan het eind van de avond het grasveld bezaaid is met van die aluminium wegwerp BBQ’s. Geen fijn gezicht en behoorlijk slecht voor het milieu. Bovendien is aluminium vrij kostbaar om te produceren, zowel in economische zin als voor de natuur. De Casusgrill is hét milieuvriendelijke alternatief.


Lees verder: Casusgrill: een biologisch afbreekbare wegwerp BBQ

Het bericht Casusgrill: een biologisch afbreekbare wegwerp BBQ verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Avionics V1: misschien wel de mooiste elektrische fiets ooit

avionics-v1-elektrische-fiets

Een matzwart frame, accenten van Jatoba-hout, glanzend chromen spaakwielen en geïntegreerde led-verlichting. Als ik geheel naar eigen smaak een elektrische fiets zou mogen ontwerpen, dan zou hij er ongeveer zo uitzien als de waanzinnig mooie Avionics V1.


Lees verder: Avionics V1: misschien wel de mooiste elektrische fiets ooit

Het bericht Avionics V1: misschien wel de mooiste elektrische fiets ooit verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Deeper Lock maakt je fiets onsteelbaar

deeper-lock

In Nederland worden er dagelijks meer dan 300 fietsen gestolen, terwijl de opkomst van elektrische fietsen de schade voor fietseigenaren en verzekeraars steeds groter maakt. Hoewel bijna alle fietsen wel op slot staan, weerhoudt dat dieven er blijkbaar niet van om er vanaf te blijven. Met een Deeper Lock als fietsslot zullen grijpgrage handjes voortaan jouw fiets overslaan.


Lees verder: Deeper Lock maakt je fiets onsteelbaar

Het bericht Deeper Lock maakt je fiets onsteelbaar verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Huger: betaalbare e-skateboards met verwisselbare accu’s

huger-elektrisch-skateboard

Huger Tech, een startup uit Californië, gaat voor opschudding in de wereld van elektrische skateboards zorgen: het bedrijf presenteert namelijk via crowdfundingsite Indiegogo hun lijn van zeer betaalbare e-skateboards, die de concurrentie op bijna alle belangrijke aspecten voorbijstreven.


Lees verder: Huger: betaalbare e-skateboards met verwisselbare accu’s

Het bericht Huger: betaalbare e-skateboards met verwisselbare accu’s verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...