zaterdag 22 juli 2017

The Dock maakt surfers het leven makkelijk

the-dock-surfen

Het surftijdschrift Stab heeft een inventieve manier gevonden om surfers minder te hoeven laten peddelen: met The Dock, een drijvend platform van meer dan dertig meter lang, hoef je enkel met de golf mee te rennen en erop te springen. De beelden die men maakte bij een break in Bali zorgen ervoor dat je als surfer meteen weer op pad wilt:


Lees verder: The Dock maakt surfers het leven makkelijk

Het bericht The Dock maakt surfers het leven makkelijk verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Het International Space Station staat nu in Google Street View

street-view-iss

Het team van Google Street View zorgt ervoor dat we steeds meer van de wereld kunnen zien zonder uit onze bureaustoel te komen. Inmiddels heeft men ook een grote set beelden gemaakt van het International Space Station, zodat je in 360 graden kunt meekijken met de astronauten die hier verblijven. In de video legt men uit hoe de bijzondere Street View beelden uit het ISS tot stand zijn gekomen:


Lees verder: Het International Space Station staat nu in Google Street View

Het bericht Het International Space Station staat nu in Google Street View verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Zoon ontwikkelt chatbot op basis van zijn zieke vader

dadbot-vader-chatbot

Toen de Amerikaanse programmeur James Vlahos het nieuws kreeg dat zijn vader leed aan terminale kanker, besloot hij vrij kort daarop de Dadbot te ontwikkelen: een chatbot voor op zijn smartphone die hem laat communiceren met een kunstmatige versie van zijn inmiddels overleden vader. Een sterk staaltje kunstmatige intelligentie, waar James nog steeds steun in vindt:


Lees verder: Zoon ontwikkelt chatbot op basis van zijn zieke vader

Het bericht Zoon ontwikkelt chatbot op basis van zijn zieke vader verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

vrijdag 21 juli 2017

Mira Prism: een augmented reality headset voor iPhones

mira-prism-augmented-reality

Nu ook Apple met ARKit een diepe duik in de wereld van augmented reality neemt, lijkt uit te komen wat wij hier al jaren verkondigen: deze technologie gaat heel erg groot worden. De Mira Prism headset draagt daar extra aan bij: het betreft een betreft apparaat waarin je een iPhone kunt klikken, zodat er 3D beelden kunnen worden weergegeven op een doorzichtig scherm voor je ogen.


Lees verder: Mira Prism: een augmented reality headset voor iPhones

Het bericht Mira Prism: een augmented reality headset voor iPhones verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Crane Lamp: een mooi vormgegeven mechanische lamp

crane-lamp

De Crane Lamp van de getalenteerde industrieel ontwerper Matthew Gilbert vormt een speelse toevoeging aan je interieur: dankzij een veer en een mechanische constructie kun je de lamp op eenvoudige wijze van vorm en grootte laten veranderen. Via Kickstarter worden twee soorten aangeboden: een versie voor op je bureau en een grotere variant voor op de grond. De prijs van omgerekend 270 euro is vrij fors, maar dan haal je wel een bijzonder stukje design in huis.


Lees verder: Crane Lamp: een mooi vormgegeven mechanische lamp

Het bericht Crane Lamp: een mooi vormgegeven mechanische lamp verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: Opel pepert Insignia bij voor GSi

http://www.auto55.beWellicht wordt er achter de schermen nog gewerkt aan een Opel Insignia OPC. Maar voor het zover is, kan wie wat meer sportiviteit wil al voor de GSi gaan. Die wordt in september voorgesteld op het Autosalon van Frankfurt. Komt de OPC toch niet meer, dan gooien de Duitsers duidelijk de handdoek in de ring. Dat zou zonde zijn.ViercilinderVoor de aandrijving zorgt een tweeliter viercil...

Lees meer lees meer...

Hongaarse startup ontwikkeld bankjes met zonnepanelen en USB-poorten

platio-bankjes-zonnepanelen

Onze nimmer afnemende drang om gebruik te maken van onze smartphones zorgt ervoor dat we steeds vaker moeten opladen. De Hongaarse startup Platio heeft een interessante oplossing bedacht om dat in de openbare ruimte mogelijk te maken: de door het bedrijf ontwikkelde zonnepanelen zijn eenvoudig te integreren in meubels, zoals in deze tof vormgegeven bankjes in Budapest.


Lees verder: Hongaarse startup ontwikkeld bankjes met zonnepanelen en USB-poorten

Het bericht Hongaarse startup ontwikkeld bankjes met zonnepanelen en USB-poorten verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: Bewijs: de nieuwe Honda S2000 is niet dood

http://www.auto55.beEen zwak beveiligde website van een patentbureau is andermaal de schuldige. Deze plaatjes zijn immers uitgelekt tegen de zin van Honda in. Maar dat zal de liefhebber waarschijnlijk worst wezen. Die z?n hart kan sneller slaan van wat ze onthullen: een spirituele opvolger van de Honda S2000 die al in 2009 sneuvelde. Hij wordt ook wel eens baby-NSX genoemd. Niet onlogisch gezien de ove...

Lees meer lees meer...

Simpresso: mobiel espressoapparaat voor Nespresso cups

simpresso-espresso-apparaat

Menig Nederlander zet regelmatig een bakkie met een Nespresso cup, maar daarvoor ben je tot nu toe wel gebonden aan het stopcontact. De Simpresso brengt daar verandering in: hij werkt zowel met cups als met gemalen koffie en maakt gebruik van een pompje om de benodigde druk te genereren.


Lees verder: Simpresso: mobiel espressoapparaat voor Nespresso cups

Het bericht Simpresso: mobiel espressoapparaat voor Nespresso cups verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

donderdag 20 juli 2017

DIY-er bouwt eigenhandig een anti-drone wapen

drone-vanger-diy

Niet alleen maken drones een flinke bak herrie, ze bedreigen dankzij hun camera’s ook de privacy van nietsvermoedende burgers. YouTuber Make It Extreme besloot daarom eigenhandig aan anti-drone wapen te bouwen, waarmee hij de drones in zijn buurt een lesje kan leren. Met behulp van perslucht en een net wordt de drone van de buurjongen zonder pardon uit de lucht geschept en uitgeschakeld:


Lees verder: DIY-er bouwt eigenhandig een anti-drone wapen

Het bericht DIY-er bouwt eigenhandig een anti-drone wapen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Stanford ontwikkelt een opblaasbare robotslang

robot-slang

Deze robot, ontwikkeld door een aantal studenten aan de Stanford University, ziet er in eerste instantie uit als een lullige opblaasballon – totdat je ontdekt hoe vernuftig het ontwerp eigenlijk is. Zo kan de robot zich op voor mensen onmogelijk te bereiken plekken manoeuvreren, functioneren als een mobiele antenne, enorme gewichten optillen en zelf objecten transporteren door het binnenste van de robot. De studenten ontwikkelden de robot volgens het KISS-principe (Keep It Simple Stupid), wat ze blijkens de video aardig is gelukt:


Lees verder: Stanford ontwikkelt een opblaasbare robotslang

Het bericht Stanford ontwikkelt een opblaasbare robotslang verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Italiaanse villa heeft glazen wanden die kunnen wegschuiven

villa-uitschuivend-glas

Het Italiaanste architectenbureau Bergmeisterwolf oogst lof met de aanbouw van een villa uit de zeventiende eeuw aan het Gardameer. Door een strak opgetrokken bijgebouw van wegschuivende glazen wanden te voorzien, ontstaat de mogelijkheid om het huis direct in de tuin te laten overvloeien. Het zal een peperdure verbouwing zijn geweest, maar het resultaat mag er dan ook zeker wezen:


Lees verder: Italiaanse villa heeft glazen wanden die kunnen wegschuiven

Het bericht Italiaanse villa heeft glazen wanden die kunnen wegschuiven verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

ORII smartring maakt van je hand een smartphone

orii-smart-ring

Even discreet een telefoontje opnemen, aan Google Assistant of Siri de weg vragen, een berichtje ontvangen: de ORII smartring maakt van je hand een smartphone en zorgt ervoor dat je jouw telefoon lekker in je zak kan laten zitten. De gadget heeft via Kickstarter binnen twee dagen een bedrag van ruim 50.000 dollar opgehaald, wat best een prestatie genoemd mag worden.


Lees verder: ORII smartring maakt van je hand een smartphone

Het bericht ORII smartring maakt van je hand een smartphone verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

woensdag 19 juli 2017

Nieuws: Koop in één keer een Ferrari-collectie

http://www.auto55.beVeilinghuis RM Sotheby?s verkoopt een complete Ferrari-collectie in één keer. Een uitgelezen kans voor wie wat miljoenen (heel wat) te veel op z?n bankrekening heeft en het zelf samenstellen van een verzameling te tijdrovend vindt. 13 stuks gaan onder de hamer. Daar zijn exemplaren bij uit elk tijdperk. De totale verkooprijs wordt geschat op ? 18 miljoen. Maar het mag ook wat meer z...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Buick Regal als voorsmaakje Opel Insignia OPC

http://www.auto55.beBestaat er wel zoiets als een échte Opel? Die vraag kan je je stellen als je weet dat het model in Australië als Holden Commodore in de catalogus staat en in Amerika en Azië een Buick Regal is. En er natuurlijk ook netjes in bestaande gamma?s moet passen.In onze contreien is het nog wachten op een bijgekruide Insignia. Maar de snelle Buick is er al. De GS-uitvoering viseert de Chine...

Lees meer lees meer...

Vogel lijkt te zweven door toevallige cameratechniek

vogel-framerate

De vogel in deze video van de beveiligingscamera van een Amerikaan gaat in sneltreinvaart het internet over: de frame rate van de camera loopt precies gelijk met het wapperen van de vleugels, waardoor de illusie ontstaat dat de vogel zweeft. Het resultaat kan op zijn minst bijzonder worden genoemd:


Lees verder: Vogel lijkt te zweven door toevallige cameratechniek

Het bericht Vogel lijkt te zweven door toevallige cameratechniek verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Trono: een opblaasbare stoel van Nederlandse komaf

trono-opblaasbare-stoel

Je hebt ze vast wel eens gezien terwijl je in het park of aan het strand lag: van die opblaasbare kussens zoals Lamzac van Fatboy. Wie zich echt de koning van de ontspanning wil noemen doet er echter goed aan om een van deze opblaasbare stoelen van TRONO te bemachtigen. Je pakt TRONO uit, vult ‘m met lucht door een paar meter te rennen met de luchtsluis geopend, neemt plaats en trekt je ijskoude rakker open. Zomergevoel gegarandeerd:


Lees verder: Trono: een opblaasbare stoel van Nederlandse komaf

Het bericht Trono: een opblaasbare stoel van Nederlandse komaf verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Google’s zoekapp heeft nu een nieuwsfeed

google-search-feed

Als je deze week de zoekapp van Google opent op Android of iOS valt waarschijnlijk meteen op dat men een nieuwe functie heeft uitgerold: een nieuwsfeed die je op basis van je zoekgeschiedenis van nieuws en updates voorziet over onderwerpen die jij interessant vindt. Daarmee gaat Google duidelijk de concurrentie aan met Facebook, de grote concurrent die bezoekers eindeloos door nieuwsfeeds laat scrollen.


Lees verder: Google’s zoekapp heeft nu een nieuwsfeed

Het bericht Google’s zoekapp heeft nu een nieuwsfeed verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Ook Utrecht krijgt een verticaal bos

utrecht-verticaal-bos

Nadat de Italiaanse architect Stefano Boeri enkele jaren geleden in Milaan de opdracht kreeg toegewezen om het prachtige Bosco Verticale te bouwen, is het hard gegaan met zijn werk. In navolging van het eerste exemplaar in Milaan volgden verschillende wereldsteden – waaronder Amsterdam – die zijn groene architectuur mogen verwelkomen.


Lees verder: Ook Utrecht krijgt een verticaal bos

Het bericht Ook Utrecht krijgt een verticaal bos verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: Verdien ? 200 per maand door géén Tesla te kopen

http://www.auto55.beTesla heeft het gepresteerd: eerder deze maand liep de eerste Model 3 er van de band. Een auto die ceremonieel cadeau werd gedaan aan Elon Musk. Wie had dat gedacht. Maar de concurrentie zit ook niet stil. En het is geen toeval dat de tongen daar nu los beginnen komen.Bij Volkswagen is het de strategische topman, Dr. Thomas Sedran, die alvast verkondigt dat VW in 2020 een eigen elek...

Lees meer lees meer...

dinsdag 18 juli 2017

Nieuws: X-Klasse: dit is de pickup van Mercedes

http://www.auto55.beMercedes heeft de productieversie van de X-Klasse voorgesteld. De eerste pick-up van het merk en meteen ook de eerste premiumfabrikant die zich aan het utilitaire voertuigtype waagt. Er wordt samengewerkt met Nissan, maar dat is moeilijk of niet te zien.De Duitsers deden erg veel moeite om uiterlijk en interieur naar hun hand te zetten. Daarvoor dienden de X-Klasse concept cars ter...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Nieuwe Rolls-Royce Phantom gelekt

http://www.auto55.beEind deze maand presenteert Rolls-Royce de nieuwe Phantom. Een auto waarover het merk niets zegt, maar waar niettemin al heel wat van geweten is. Dat z?n structuur enkele generaties vooruit springt, bijvoorbeeld. Logisch, want de BMW 7-Serie, die heel wat van z?n geheimen leent aan de grootste Rolls, wisselde inmiddels enkele keren van eigenaar. En er zal ook een hoop gewicht bespaa...

Lees meer lees meer...

Fax-2-Shredder gooit iedere fax in de papierversnipperaar

fax-2-shredder

In dit geweldige korte filmpje van de Zweedse grapjassen van Business Club Royale introduceert een kantoormedewerker de Fax-2-Shredder, een gepatenteerde uitvinding die spam in de vorm van faxen tegengaat. Met een spatel en wat hout worden de fax en de papierversnipperaar met elkaar verbonden, zodat je nooit meer ongewenste dick picks ontvangt. De blik in de ogen van de acteur is briljant:


Lees verder: Fax-2-Shredder gooit iedere fax in de papierversnipperaar

Het bericht Fax-2-Shredder gooit iedere fax in de papierversnipperaar verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Chinees winkelcentrum installeert gamehokjes voor mannen

game-hokje-china

De meeste mannen houden niet van winkelen, terwijl hun partners er graag stevig op los shoppen en uren in een winkelcentrum kunnen rondhangen. De Global Harbor Mall in Shanghai denkt deze mannen tegemoet te komen met een hokje waarin ze tijdens het wachten op hun vrouwen kunnen gamen.


Lees verder: Chinees winkelcentrum installeert gamehokjes voor mannen

Het bericht Chinees winkelcentrum installeert gamehokjes voor mannen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Vitrima Lens: maak 3D-video’s met je GoPro

vitrima-go-pro-3d

Dankzij de komst van de Oculus Rift, de HTC Vive en de Playstation VR is 3D-video zo langzaam maar zeker gemeengoed aan het worden. De enige beperking nu is eigenlijk de hoeveelheid content die beschikbaar is, aangezien je speciale apparatuur nodig hebt om stereoscopische beelden op te nemen. Zodra iedereen de mogelijkheid heeft om zelf zijn eigen 3D-beelden te maken is er eigenlijk geen beperkende factor meer.


Lees verder: Vitrima Lens: maak 3D-video’s met je GoPro

Het bericht Vitrima Lens: maak 3D-video’s met je GoPro verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Plan Bee: deze robotische bij gaat planten bevruchten

plan-bee

Bijen vervullen een essentiële schakel in het ecosysteem en in onze voedselproductie: zodra de bij zou verdwijnen door onzorgvuldig om te gaan met de natuur, onder meer door het gebruik van landbouwgif, hebben wij als mensheid de poppen aan het dansen. Vooruitlopend op het slechtste scenario waarbij wij onze manier waarop we landbouw bedrijven niet veranderen, dan moet er een alternatief komen voor het bestuiven van planten.


Lees verder: Plan Bee: deze robotische bij gaat planten bevruchten

Het bericht Plan Bee: deze robotische bij gaat planten bevruchten verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: Opgelet: milieuvignet verplicht voor Frankrijk

http://www.auto55.beFrankrijk heeft sinds juli van vorig jaar een wetgeving die gemeentes in staat stelt om milieuzones (zone à circulation restreinte) in te voeren. Binnen deze zones mogen op werkdagen tussen 8:00u en 20:00u louter voertuigen rijden die over een milieusticker beschikken. Voor dat ecovignet dat Crit?Air werd gedoopt, schrijft de Franse politie vanaf deze week ook boetes uit voor buiten...

Lees meer lees meer...

maandag 17 juli 2017

De beste drone-foto’s van 2017

drone-foto-groenland

Sinds de komst van betaalbare drones is het vogelvluchtperspectief nu niet meer enkel voorbehouden aan fotografen die het budget hebben om een vliegtuig of een helikopter te charteren. Iedere creatieveling die beschikt over een drone kan nu vanuit een nieuw perspectief de wereld aanvallen met z’n camera.


Lees verder: De beste drone-foto’s van 2017

Het bericht De beste drone-foto’s van 2017 verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

OGarden: een draaiende moestuin voor in huis

ogarden-planten

Beschik je niet over een balkon, tuin of dakterras en wil je toch elke dag kunnen genieten van een vers blaadje sla en verse kruiden in je pasta? Met deze draaiende moestuin kun je binnenshuis tot wel honderd verschillende groentes verbouwen, zonder daarvoor veel ruimte in je interieur op te hoeven geven.


Lees verder: OGarden: een draaiende moestuin voor in huis

Het bericht OGarden: een draaiende moestuin voor in huis verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...