zaterdag 8 juli 2017

Vader improviseert een achtbaan voor zijn dochter

ultra-low-budget-achtbaan

Met een beetje spieren en een boel creativiteit hoef je helemaal geen geld uit te geven aan tickets voor een pretpark om je kroost de ervaring van een achtbaan te geven. Zoals deze vader aantoont is het enige wat je nodig hebt een plastic bak en een televisie. Misschien dat een ventilator de ervaring nog net wat realistischer zou maken, maar blijkens de schaterlach vindt het kind dit al helemaal geweldig.


Lees verder: Vader improviseert een achtbaan voor zijn dochter

Het bericht Vader improviseert een achtbaan voor zijn dochter verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Porsche Bluetooth speaker: van 0 tot 100 decibel in drie seconden

porsche-speaker-2

Voor mensen die eigenlijk geen echte Porsche kunnen betalen, maar die zichzelf toch graag trakteren op iets van het gewilde merk, is er het submerk Porsche Design waaronder de Duitse sportwagenfabrikant allerlei andere producten verkoopt. Deze draadloze speaker bijvoorbeeld, die wordt gemaakt van de centrale uitlaatpijp van een Porsche 911 GT3.


Lees verder: Porsche Bluetooth speaker: van 0 tot 100 decibel in drie seconden

Het bericht Porsche Bluetooth speaker: van 0 tot 100 decibel in drie seconden verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Deze Gameboy emulator past aan je sleutelbos

gameboy-sleutelhanger

Ben je nog op zoek naar een mooi project voor in het weekend? Met de handleiding van de creatieve knutselaar Vincent Buso klus je eigenhandig een minuscule Gameboy Advance emulator in elkaar. Het spelcomputertje is zelfs zo klein dat je ‘m gewoon als sleutelhanger aan je sleutelbos kunt hangen.


Lees verder: Deze Gameboy emulator past aan je sleutelbos

Het bericht Deze Gameboy emulator past aan je sleutelbos verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

vrijdag 7 juli 2017

Nieuws: Geen benzine of diesel in Frankrijk tegen 2040

http://www.auto55.beEne Donald Trump heeft een broertje dood aan het milieuakkoord van Parijs. Maar dat betekent niet dat de andere landen, en zeker Europa, bij de pakken blijven zitten. Frankrijk lijkt z?n ambities zelfs nog verder aan te scherpen. Tegen 2050 wil het land CO2-neutraal zijn.Benzine en diesel in de banMomentele maken benzine- en dieselvoertuigen in Frankrijk 95,2% van de markt uit. Hybr...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Weinig kilometers, goed onderhouden... Mercedes verkoopt F1 van 2013

http://www.auto55.beMercedes-AMG te koop. Slechts één eigenaard, altijd in een garage gestald, onderhouden door het merk, schaars gebruikt in het weekend. Zo zou Mercedes de verkoopsadvertentie voor z'n Petronas W04 - waarin Lewis Hamilton het stuurwerk voor z'n rekening nam - opgesteld kunnen hebben. Gelukkig levert het merk zelf wat meer details.Mercedes-AMG Petronas W04De bolide heeft een aantal spe...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Ford pickup met Jaguar diesel

http://www.auto55.beDe Ford F-150 pickup voert in de VS nog altijd de verkoopstabellen aan. En voor modeljaar 2018, dat na de zomer ingaat, kondigde het Blauwe Ovaal de komst van een nieuwe 3-liter dieselcentrale aan. Een eenheid die Ford niet zelf bouwt, maar die wordt aangekocht. Jaguar-Land Rover wordt de leverancier.Uit de Land Rover DiscoveryBij Jaguar en Land Rover wordt de centrale gebruikt in e...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Continental stelt audiosysteem voor... zonder luidsprekers

http://www.auto55.beFijn klinkende muziek wordt volgens de autofabrikanten almaar belangrijker. Vroeger was een DIN-radio van Blaupunkt al heel wat. Tegenwoordig wordt er gegoocheld met ingebouwde systemen. Die hebben ronkende namen als Beats, Bang&Olufsen, Burmester, Harman Kardon en ga zo maar door…Hopen luidsprekersEen beetje audiosysteem heeft tegenwoordig al snel 10 speakers. En niet ee...

Lees meer lees meer...

Wonderlijke houten puzzeldoos bewaart je geheimen

puzzeldoos

Deze mooi gemaakte houten doos van de Japanse YouTuber Suzuki Jitsukun is een toffe manier om je geheime spulletjes op te slaan: hij geeft zijn inhoud enkel prijs na een vrij ingewikkelde reeks handelingen. Al weet je de goede volgorde en de juiste stappen, toch duurt het je minstens een paar minuten om hem open te krijgen. Helaas is de handgemaakte doos (nog) niet te koop, dus kunnen we hem vooralsnog alleen als video bewonderen:


Lees verder: Wonderlijke houten puzzeldoos bewaart je geheimen

Het bericht Wonderlijke houten puzzeldoos bewaart je geheimen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Zo werkt het mobieltje zonder accu

mobieltje-zonder-accu

Onderzoekers van de University of Washington laten zien dat hedendaagse componenten al geschikt zijn om een mobieltje zonder accu te laten fungeren. Met receptoren worden radiosignalen en licht opgevangen, zodat een combinatie van energiezuinige onderdelen een draadloos telefoongesprek mogelijk maakt.


Lees verder: Zo werkt het mobieltje zonder accu

Het bericht Zo werkt het mobieltje zonder accu verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Amabrush: je tanden poetsen in tien seconden

amabrush-tandenborstel

Als het goed is ben je iedere dag minstens vier minuten aan het tandenpoetsen, wat erop neerkomt dat je ongeveer een dag per jaar met een borstel in de weer bent. Het bedrijf achter de Amabrush probeert hier verandering in te brengen met een apparaat dat in tien seconden je tanden schoon boent.


Lees verder: Amabrush: je tanden poetsen in tien seconden

Het bericht Amabrush: je tanden poetsen in tien seconden verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Third Thumb: een extra vinger die je bestuurt met je voeten

third-tumb-extra-duim

Technologie is meestal heel serieus, maar soms moet er ook een beetje gelachen worden, zo meent Dani Clode. Tijdens haar afstudeerjaar als student aan het Royal College of Art in Londen heeft ze de Third Thumb ontwikkeld, een aanvullende duim voor aan een van je handen.


Lees verder: Third Thumb: een extra vinger die je bestuurt met je voeten

Het bericht Third Thumb: een extra vinger die je bestuurt met je voeten verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

donderdag 6 juli 2017

Haal vakantieherinneringen op met deze interactieve globe

interactieve-globe

De creatieve knutselaar Caroline Buttet maakt het terugkijken van je vakantiefoto’s nog leuker met een interactieve wereldbol, die je landen op landen laat tikken om foto’s tevoorschijn te toveren. Vervolgens kun je de globe draaien om door de foto’s van het desbetreffende land te scrollen. Met de uitleg op de website van Caroline kun je ook zelf zo’n wereldbol maken, maar enige technische kennis is wel vereist:


Lees verder: Haal vakantieherinneringen op met deze interactieve globe

Het bericht Haal vakantieherinneringen op met deze interactieve globe verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: Peugeot Citroën koopt Opel: EU geeft groen licht

http://www.auto55.beDat PSA Peugeot Citroën Opel uit handen van General Motors zou kopen, is al langer bekend. Beide partijen kwamen daarover eerder al tot een akkoord. Maar de Europese mededingingsauthoriteiten moesten ook hun fiat nog geven. Dat is nu gebeurd.De miljardendeal zou eind dit jaar moeten resulteren in Franse controle over het Duitse Opel en het Britse Vauxhall (dat identieke auto?s comme...

Lees meer lees meer...

Uitvouwbare Copypod 3D maakt driedimensionale foto’s

copypod-3d

Naarmate we steeds meer augmented en virtual reality gaan zien, wordt het ook steeds leuker om een driedimensionaal model van jezelf te hebben. De bouwers van de Copypod 3D beogen dat met een ingenieuze constructie voor elkaar te krijgen: het betreft een opvouwbare, van lightboxen voorziene fotostudio die van alle kanten beelden schiet.


Lees verder: Uitvouwbare Copypod 3D maakt driedimensionale foto’s

Het bericht Uitvouwbare Copypod 3D maakt driedimensionale foto’s verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Met Cubetto leren kinderen van jongs af aan programmeren

cubetto-speelgoed-programmeren-kinderen

Programmeren wordt een steeds belangrijkere vaardigheid, dus het is ouders aan te raden om hun kinderen er op een zo’n vroeg mogelijke leeftijd mee te laten kennismaken. De bedenkers van Cubetto hebben precies dat in gedachte: men ontwikkelde een speelgoedset met een locomotief en een bedieningspaneel, waarmee kids spelenderwijs de concepten van programmeren leren.


Lees verder: Met Cubetto leren kinderen van jongs af aan programmeren

Het bericht Met Cubetto leren kinderen van jongs af aan programmeren verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: Elke Volvo elektrisch in 2021

http://www.auto55.beTegen 2025 wil Volvo in het totaal 1 miljoen elektrische auto?s verkocht hebben. Een ambitie die suggereert dat je tegen die tijd een elektrische Volvo kan kopen. Wat dat inhoudt, heeft het merk beter uit de doeken gedaan.Ook van PolestarDe Zweedse autobouwer laat weten dat het tussen 2019 en 2021 in het totaal 5 volledig elektrische modellen zal lanceren. Drie daarvan zullen Volvo?...

Lees meer lees meer...

Zo bouw je een flipperkast voor twee personen

flipperkast-twee-personen

In deze video van de Portugese Cristiana Felgueiras wordt met behulp van een CNC-machine en een boel handwerk een flipperkast voor twee personen gebouwd. Het doel is om het balletje aan de kant van je tegenstander te krijgen, waarna de rollen zich omdraaien. De bouwplannen van het sterke staaltje maakwerk zijn te vinden op Inventables.


Lees verder: Zo bouw je een flipperkast voor twee personen

Het bericht Zo bouw je een flipperkast voor twee personen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

woensdag 5 juli 2017

Dove muzikant gebruikt licht om shows te geven

dove-muzikant-lichtshow

Ondanks dat hij niet kan horen is Myles de Bastion al van jongs af aan gefascineerd door muziek. Om de optredens met zijn band Misled Bayonets kracht bij te zetten besloot hij het Audiolux systeem te ontwikkelen, dat de geluidsfrequenties van zijn muziek omzet in een visuele weergave met LEDs. Daarmee maakt hij concerten ook voor doven en slechthorenden interessant:


Lees verder: Dove muzikant gebruikt licht om shows te geven

Het bericht Dove muzikant gebruikt licht om shows te geven verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Een duik in de geschiedenis van de Walkman

walkman-sony

Ten tijde van de lancering van de Walkman door Sony was er voor consumenten nog geen mogelijkheid om op betaalbare wijze onderweg muziek te kunnen luisteren. Het was dan ook niet verrassend dat de draagbare cassettespeler meer dan 200 miljoen keer werd verkocht, zo laat men zien in deze video. Je krijgt er direct een nostalgisch gevoel van:


Lees verder: Een duik in de geschiedenis van de Walkman

Het bericht Een duik in de geschiedenis van de Walkman verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Waarom de overheid geen achterdeurtje moet hebben in WhatsApp

whatsapp-backdoor

In deze video van de altijd informatieve YouTuber Tom Scott zoomt hij in op de discussie over backdoors, achterdeurtjes in software die overheden de mogelijkheid geeft om communicatie te onderscheppen. Dat is natuurlijk heel handig in het geval van het opsporen van criminaliteit, maar de nadelen van zo’n mogelijkheid zijn vele malen groter. Toch denkt men in het Verenigd Koninkrijk over het verplicht stellen van een dergelijke achterdeur. Interessant:


Lees verder: Waarom de overheid geen achterdeurtje moet hebben in WhatsApp

Het bericht Waarom de overheid geen achterdeurtje moet hebben in WhatsApp verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Alles over de nieuwe iPhone in negen minuten

iphone-geruchten

Later dit jaar komt er een nieuwe iPhone uit, dus de geruchtenmolen draait natuurlijk weer als nooit te voren. Techvlogger Marques Brownlee zet in zijn nieuwste video op een rijtje wat er tot nu toe bekend is over Apple’s nieuwste. Met name op het gebied van het uiterlijk van het toestel en het scherm kunnen we mooie dingen verwachten.


Lees verder: Alles over de nieuwe iPhone in negen minuten

Het bericht Alles over de nieuwe iPhone in negen minuten verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: Niemand wil nog een driedeurs

http://www.auto55.beTijdens de maand mei werden in Europa in het totaal 1,4 miljoen nieuwe auto?s in het verkeer gebracht. Dat cijfer vertegenwoordigt een stijging met 7,6% en het levert meteen de beste meimaand in een decennium op.De Europese auto-industrie mag zich dus in de handen wrijven. Een groot consumentenvertrouwen en een goede economische stabiliteit zetten de Europese consument aan tot de aa...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Luxemerken verliezen ondanks gigantisch aanbod

http://www.auto55.beDe Europese markt boert dit jaar nog steeds vooruit. Een zaak waarvan - logischerwijze - bijna alle merken profiteren. Ook die hoog op de premiumladder. Ons land is daarin overigens een echt buitenbeentje, met meer premiummerken in de top 10 (BMW was afgelopen jaar zelfs eens de grootste van allemaal) dan in de meeste andere Europese landen.De cijfers zijn echter minder rooskleurig...

Lees meer lees meer...

dinsdag 4 juli 2017

Obsidian: een 3D-printer voor 99 dollar

obsidian-3d-printer

De Obsidian 3D-printer van het Californische Kodama Inc lijkt hard op weg te zijn om ook de gemiddelde consument kennis te laten maken met driedimensionaal printen. Men biedt voor het lage bedrag van 99 dollar een vrij accurate 3D-printer aan die als warme broodjes over de digitale toonbank van Kickstarter gaat.


Lees verder: Obsidian: een 3D-printer voor 99 dollar

Het bericht Obsidian: een 3D-printer voor 99 dollar verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

De technologische mandalas van Leonardo Ulian

technologische-mandalas

De Italiaanse kunstenaar Leonardo Ulian heeft een fascinatie voor minuscule technologie, zo bewijst hij met veel van zijn werk. Zijn technologische mandalas, die met veel gevoel voor detail en uren handwerk in elkaar worden gezet, laten zien hoe mooi de componenten van onze elektronica eigenlijk zijn. De geometrische vormen maken het helemaal af:


Lees verder: De technologische mandalas van Leonardo Ulian

Het bericht De technologische mandalas van Leonardo Ulian verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: Eerste Tesla Model 3 loopt vrijdag van de band

http://www.auto55.beAanstaande vrijdag, op 7 juli, loopt de allereerste Tesla Model 3 van de band. Dat heeft opperhoofd Elon Musk via Twitter laten weten. De eerste 30 auto?s worden uitgeleverd op 28 juli. Die zullen wellicht vooral bestemd zijn voor ?vrienden van het merk?. In augustus verwacht Musk niet meer dan 100 leveringen terwijl dat aantal in september moet oplopen naar 1.500. Die aantallen spe...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Jup, deze McLaren 570S is dood

http://www.auto55.beAfgelopen nacht kwam een McLaren 570S brutaal aan z?n eind. Het ongeluk gebeurde bij Wiltshire. Volgens de BBC ramde de sportwagen eerst een elektriciteitspaal en kwam die vervolgens tot stilstand tegen de gevel van een bakstenen huis.De McLaren, toepasselijk gelakt in vurig oranje, brandde vervolgens uit. Dat gebeurde nadat een deel van de gevel op de auto terechtkwam. De exoot is...

Lees meer lees meer...

maandag 3 juli 2017

Nieuws: Dodge Viper wil het ringrecord

http://www.auto55.beBinnenkort is het over and out voor de Dodge Viper. Op 31 augustus loopt het laatste exemplaar van de band. Het productievolume dat voorzien was voor 2017 was eerder dit jaar al uitverkocht. Maar hij wil nog één keer voor vuurwerk zorgen. Door het ronderecord op de Nürburgring te pakken.7:12.13 in 2010De Dodge Viper ACR van de vorige generatie is nog altijd de snelste Amerikaanse au...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Deze Mercedes G63 AMG 6x6 is eigenlijk een Suzuki

http://www.auto55.beDe Mercedes G 63 AMG 6x6 is zonder twijfel een beest. En hij is erg prijzig. Met minder dan ? 379.000 was je het niet af. En toch kost dit exemplaar minder dan ? 10.000. Het gaat immers om een schoolproject van de Japanse NATS-school voor autotechniek. Het is niet eens een Mercedes.Twee Suzuki JimnyDe scholieren namen hun toevlucht in niet één maar twee Suzuki Jimny JA11 uit de jare...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Italiaans design voor lompe Amerikaan

http://www.auto55.beBegin jaren vijftig bouwde de Amerikanen vooral plomp ogende sleeën. De space age die langgerekte limousines met vleugels en vinnen zou opleveren, was nog niet begonnen. Maar er waren ook klanten die het wat soberder, slanker en minimalistischer wilden. Meer Italiaans.Zo kwam het dat Chrysler vijftien jaar lang een samenwerking had met het Italiaanse stijlhuis Ghia. Voor het in 1970...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Tesla gaspedaal is van plastic dus?

http://www.auto55.beTesla heeft een onbevangen aanpak als het op de ontwikkeling en commercialisering van z?n auto?s aankomt. Dat blijkt erg duidelijk om mij de productie van de Tesla Model 3 de conventionele preproductie-auto?s (die doorgaans worden gebruikt om de laatste fouten of moeilijkheden bij de assemblage op te sporen) worden overgeslagen. Maar het gaat ook op voor de materiaalkeuze…Mee...

Lees meer lees meer...

Wetenschappers bouwen met robotarmen een gebouw van drie verdiepingen

dfab-house-robotarm

Een groep professoren van de Technische Hogeschool van Zürich gooit hoge ogen met het Dfab House, een gebouw van drie verdiepingen dat voor het grootste deel met digitale processen wordt ontwikkeld. Een speciale robotarm maakt van staal een gaasconstructie, die vervolgens wordt volgestort met cement.


Lees verder: Wetenschappers bouwen met robotarmen een gebouw van drie verdiepingen

Het bericht Wetenschappers bouwen met robotarmen een gebouw van drie verdiepingen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...