zaterdag 29 april 2017

Het verhaal achter de oneindige trial van WinRAR

winrar-trial

Vrijwel iedereen die een computer met Windows gebruikt kent het: WinRAR, het programma waarmee je bestanden kunt in- en uitpakken. De melding dat je na veertig dagen een licentie moet aanschaffen is dan ook wereldberoemd, vooral omdat je het programma toch gewoon kunt blijven gebruiken. Het blijkt allemaal onderdeel van een slimme bedrijfsstrategie:


Lees verder: Het verhaal achter de oneindige trial van WinRAR

Het bericht Het verhaal achter de oneindige trial van WinRAR verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nederlandse vondst laat fietser minder op het stoplicht wachten

flo-fiets

Nederland is gezegend met een bevolking die graag op de fiets stapt om zich te verplaatsen: er zijn dan ook maar weinig landen waar fietspaden zo’n belangrijk deel van het wegennetwerk uitmaken. Met Flo van de Utrechtse startup Springlab wordt fietsen nog aantrekkelijker gemaakt.


Lees verder: Nederlandse vondst laat fietser minder op het stoplicht wachten

Het bericht Nederlandse vondst laat fietser minder op het stoplicht wachten verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Video toont de spectaculaire nieuwe plannen van Elon Musk

elon-musk-boring-company

Naast PayPal, Tesla, Solar City en SpaceX leek Elon Musk het tijd voor nóg een project: The Boring Company. Ondanks de geestige naam gaat het om een bloedserieuze onderneming: hij wil de verkeerschaos in Los Angeles aanpakken door een enorm tunnelstelsel te graven dat via liften met de weg verbonden is.


Lees verder: Video toont de spectaculaire nieuwe plannen van Elon Musk

Het bericht Video toont de spectaculaire nieuwe plannen van Elon Musk verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: Deze 5 youngtimers worden echte klassiekers

http://www.auto55.be

Lees meer lees meer...

Nieuws: Opvolger Skoda Yeti wordt Karoq

http://www.auto55.beIn 2009 introduceerde Skoda de sympathieke Yeti. Een auto die bovendien kon uitpakken met een opvallend aangenaam rijgedrag, maar niettemin de verkoopscijfers van vele minder uitgesproken aangename compacte SUV?s niet kan evenaren. Dat heeft wellicht te maken met een design dat net te veel van de vorm afwijkt. De Tsjechen breken dan ook met het model.Skoda KaroqEen compacte SUV komt...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Mercedes hangt SLC aan de galg

http://www.auto55.beJe kan de jongste tien jaar gerust spreken van een wilgroei aan nieuwe modellen. Vooral dan, zo lijkt het, bij de premiumconstructeurs. Een structuur ontwikkelen is de jongste tijd erg duur geworden. Dat vangen de autobouwers op door meer en meer modellen op technisch identieke componenten te baseren. Maar een koetswerk ontwikkelen en naar productie pushen werd fors goedkoper, met d...

Lees meer lees meer...

vrijdag 28 april 2017

Je kunt een industriële robotarm best een mes geven

robotarm-mes

Ter demonstratie van de extreme precisie van de Staubli TX40 gaf het team van Irfon Automation de robotarm een mes en legde een buurman zijn hand op een stuk karton. Vervolgens liet men de robotarm rustig tussen de vingers van de proefpersoon prikken, waarna uiteindelijk de snelheid stevig wordt opgevoerd. Lijkt me doodeng:


Lees verder: Je kunt een industriële robotarm best een mes geven

Het bericht Je kunt een industriële robotarm best een mes geven verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Extrapolate: een schitterende uit de hand gelopen grafiek

grafiek-animatie

De Nederlandse kunstenaar en animator Johan Rijpma gaat momenteel in een sneltreinvaart het internet over met zijn korte video Extrapolate. We zien een hand die een eenvoudige grafiek tekent op een vel papier, maar zodra het einde van het assen wordt bereikt loopt de boel prachtig uit de hand. Petje af voor dit geweldige handgetekende animatiespektakel.


Lees verder: Extrapolate: een schitterende uit de hand gelopen grafiek

Het bericht Extrapolate: een schitterende uit de hand gelopen grafiek verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Mobiele 3D-printer fabriceert razendsnel gebouwen

mit-3d-printer-gebouw

Evenals startup Apis Cor doet ook het Massachusetts Institute of Technology een duit in het zakje van de fabricatie van huizen met 3D-printers. De mobiele 3D-printer die men ontwikkelde werkt volledig op zonne-energie en is in staat om in een half etmaal een 3,5 meter hoge iglo te bouwen.


Lees verder: Mobiele 3D-printer fabriceert razendsnel gebouwen

Het bericht Mobiele 3D-printer fabriceert razendsnel gebouwen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

donderdag 27 april 2017

Michelle Yeoh, Aziatische vechtster

Categories: Interessante sites!

Tags: , , , , , , , , , ,

Ze speelt in kung fu flicks en kan haar mooie lichaam in allemaal bochten wringen. Ze ziet er geweldig uit wanneer ze dat doet en we zien haar ook graag poseren voor de camera. Ze is een rijpe vrouw ondertussen, maar dat neemt niks van haar schoonheid en geilheid af.

(Read more...)

lees meer...

Nieuws: Zo verkoopt Mercedes binnenkort z'n AMG's

http://www.auto55.beMercedes maakt haast met de uitbreiding van z?n AMG-gamma. Enkele jaren geleden had je een handvol modellen. Tegenwoordig zijn het er tientallen. En daarvoor hoef je niet eens de populaire AMG-lijnen mee te rekenen. Dat zijn lucratieve (voor de autobouwer tenminste) pakketten die je niet noodzakelijk snelheid bijbrengen, maar wel de looks.Meer AMG's dan ooit tevorenIn 2016 verkocht...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Dit zijn de 10 populairste auto?s in Europa

http://www.auto55.be

Lees meer lees meer...

Nieuws: Autoverkoop EU: Ford Fiesta steekt VW Golf voorbij

http://www.auto55.beDe Europese automarkt ging afgelopen maand maart flink in de plus. Onderzoeksbureau Jato meet een stijging van 10,8% ten aanzien van een jaar eerder. Griekenland en Croatië boeken in procenten het meeste vooruitgang: 49,6% en 31,5% respectievelijk. In absolute aantallen gaat het evenwel om kleine winsten. In Croatië worden bijvoorbeeld 90% minder nieuwe auto?s verkocht dan in België...

Lees meer lees meer...

De nieuwe 3D-printer van het MIT schakelt de zwaartekracht uit

mit-3d-printer

Onderzoekers van het Self-Assembly Lab van het MIT hebben een methode gevonden om aanzienlijk sneller te 3D-printen: het uitschakelen van de effecten van zwaartekracht. De printer doet zijn werk in een bak met een speciaal soort gel, waardoor hij allerlei materialen in een rap tempo in de gewenste vorm kan gieten.


Lees verder: De nieuwe 3D-printer van het MIT schakelt de zwaartekracht uit

Het bericht De nieuwe 3D-printer van het MIT schakelt de zwaartekracht uit verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Op de zeebodem ligt meer dan 800.000 kilometer aan internetkabels

kabels-onderzee

In deze toffe video van Business Insider zoomt men in op de enorme hoeveelheid kabels die op de bodem van de oceanen ligt, waarmee ons dagelijks internet- en belverkeer mogelijk wordt gemaakt. Al in 1850 werd de eerste kabel tussen Ierland en Newfoundland gelegd, en intussen heeft men duidelijk niet stilgezeten:


Lees verder: Op de zeebodem ligt meer dan 800.000 kilometer aan internetkabels

Het bericht Op de zeebodem ligt meer dan 800.000 kilometer aan internetkabels verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: De nieuwe BMW M550d: 6 cilinders, 4 turbo's, 400pk

http://www.auto55.beBMW heeft de krachtigste dieselvariant van de nieuwe 5-Reeks voorgesteld. Het gaat om de M550d XDrive. Een auto die wordt gelanceerd onder het M Performance-label. Je weet wel, het M-light-label van het bedrijf. Al is dat in dit geval vooral te wijten aan de keuze voor een dieselcentrale. Veel light is er immers niet aan. De drieliter zescilinder is immers de potigste diesel die het...

Lees meer lees meer...

Nieuws: Verzamelaar? Hier is een BMW M3 E30 van 27 jaar oud met maar 119km!

http://www.auto55.beWie gepassioneerd is door BMW en z'n M-modellen haalt wellicht z'n neus op voor de huidige tsunami aan 'M-Performance' exemplaren die uit München komen.  Maar je geeft ze wel best een slabbetje bij de aanblik van een originele E30 M3 uit het begin van de jaren negentig. En veel beter dan dit exemplaar wordt het niet. Deze M3 Sport Evolution van 1990 moet zelfs nog ingereden wor...

Lees meer lees meer...

woensdag 26 april 2017

Jimmy Fallon maakt kennis met een aantal opzienbarende robots

jimmy-fallon-robot

Als vaste lezer van Fresh Gadgets ben je altijd goed op de hoogte van de robotica, dus een aantal van de robots waarmee de Amerikaanse talkshowhost Jimmy Fallon in deze video kennismaakt zul je al eens eerder hebben gezien. Desalniettemin is het leuk om te zien hoezeer Jimmy met name onder de inruk is van Sophia, de robot van uitvinder David Hanson, die zo goed mogelijk een mens probeert na te bootsen. Ook de vlinderrobots van Festo zijn tof:


Lees verder: Jimmy Fallon maakt kennis met een aantal opzienbarende robots

Het bericht Jimmy Fallon maakt kennis met een aantal opzienbarende robots verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Google’s nieuwste 360 graden camera heeft 17 lenzen

yi-360-graden-camera

In samenwerking met het Chinese Xiaomi heeft Google een camera met in totaal zeventien 8K lenzen ontwikkeld, zodat pionierende filmmakers perfecte beelden in 360 graden kunnen schieten. De prijs van de camera, een heftige 17.000 dollar, geeft direct aan dat we het hier niet over consumentenspul hebben.


Lees verder: Google’s nieuwste 360 graden camera heeft 17 lenzen

Het bericht Google’s nieuwste 360 graden camera heeft 17 lenzen verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Dit hoofdkussen kost meer dan een Mercedes

tailor-made-pillow-thijs-van-der-hilst

Hoeveel geld heb jij over voor een lekker nachtrust? Een paar duizend euro voor een Auping-bed met een eveneens kostbaar matras van traagschuim? Of ga je all the way en bestel je bij Thijs van der Hilst een op maat gemaakt hoofdkussen voor een bedrag van ruim 52.000 euro? In ieder geval weet je zeker dat je lekker ligt, want Thijs gebruikt de nieuwste 3D-scantechnieken om jouw persoonlijke kussen perfect om je hoofd, nek en schouders te modelleren.


Lees verder: Dit hoofdkussen kost meer dan een Mercedes

Het bericht Dit hoofdkussen kost meer dan een Mercedes verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

LongRunner: een betaalbaar elektrisch skateboard

longrunner-skateboard

Een zeer behoorlijk bereik van dertig kilometer op een volledig geladen accu, een topsnelheid van bijna dertig kilometer per uur en een prijs van slechts 149 euro. Dat klinkt als te goed om waar te zijn, maar toch kun je gewoon naar Kickstarter gaan en een exemplaar bestellen. Het Duitse LongRunner heeft er namelijk alles aan gedaan om elektrisch skateboarden voor iedereen bereikbaar te maken. Want wie wil er nu niet geruisloos door de stad sjezen op zo’n hip skateboard?


Lees verder: LongRunner: een betaalbaar elektrisch skateboard

Het bericht LongRunner: een betaalbaar elektrisch skateboard verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: GM blijft verantwoordelijk voor contactslot-doden

http://www.auto55.beHet hoogste gerechtshof in de VS heeft stokken in de wielen van General Motors gestoken. Dat vroeg bij die instantie immers de vernietiging van een eerder arrest van een lagere rechtbank. Daarin oordeelde de rechter dat GM zich toch zou moeten verantwoorden voor de smakeloze contactslot-affaire (waarin GM al ongeveer $ 2,5 miljard aan schadevergoeding betaalde, maar nog veel me...

Lees meer lees meer...

dinsdag 25 april 2017

Nieuws: Wat als een Koenigsegg maar 2 wielen had?

http://www.auto55.beChristian von Koenigsegg is bouwer van 's werelds snelste auto's, entrepreneur, technisch genie, visionair en mensenmens. Bedenker van de vetste motorfietsen staat echter nog niet op z?n curriculum. Maar het is niet uitgesloten dat dat nog komt. De Russische designer Maksim Burov, koopt er in elk geval op. Hij liet zijn fantasie daarover al eens de vrije loop.Knipoog naar... Lotus?H...

Lees meer lees meer...

Hoor een computer praten als Trump en Obama

lyrebird-praten-computer

Vorig jaar maakte Adobe indruk met Project VoCo, software die in staat is om na het aandachtig beluisteren van een stem deze persoon alles te laten zeggen wat een gebruiker maar kan verzinnen. De Canadese firma Lyrebird doet hir nog een schepje bovenop: na het horen van slechts één minuut aan stemgeluid kan hun programma prima een gesprek simuleren tussen Trump, Obama en Hillary Clinton.


Lees verder: Hoor een computer praten als Trump en Obama

Het bericht Hoor een computer praten als Trump en Obama verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Tokyo Light Odyssey: stukjes Tokio als VR-trip

tokyo-light-odyssey-vr

De bijzondere video Tokyo Light Odyssey van de creatieve studio Wowlab is vooral aan te raden als je beschikt over een VR-bril: je vliegt door een ruimte met ingescande driedimensionale objecten uit Tokio, die als geometrische vormen voorbij zweven. Zet hoe dan ook even een koptelefoon op, zet het beeld op full screen en beleef deze wonderlijke ervaring:


Lees verder: Tokyo Light Odyssey: stukjes Tokio als VR-trip

Het bericht Tokyo Light Odyssey: stukjes Tokio als VR-trip verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Kitty Hawk Flyer: de vliegmachine van Larry Page

kitty-hawk-flyer

Er zijn verschillende ondernemingen die meedingen in de race naar het op de markt brengen van de eerste functionele vliegende auto. Het Californische Kitty Hawk ontving van Google-oprichter en multimiljardair Larry Page een aardige investering en ontwikkelde met dat budget de Flyer.


Lees verder: Kitty Hawk Flyer: de vliegmachine van Larry Page

Het bericht Kitty Hawk Flyer: de vliegmachine van Larry Page verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Disney ontwikkelt elektronische make-up

disney-make-up

De onderzoeksafdeling van Disney komt wel vaker op de proppen met bijzondere technologische ontwikkelingen, maar van hun laatste project krijg ik toch een beetje de kriebels. Ze creëerden een systeem dat zeer nauwkeurig gezichten kan tracken en uitdrukkingen kan herkennen, waarna er via een projector met licht digitale make-up wordt ‘aangebracht’. De Makeup Lamps bieden vast veel mogelijkheden voor toekomstige musicals en theaterproducties, maar wanneer ze worden ingezet om horrorclowns te maken pas ik even:


Lees verder: Disney ontwikkelt elektronische make-up

Het bericht Disney ontwikkelt elektronische make-up verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Nieuws: Noors cruiseschip krijgt Ferrari-racebaan

http://www.auto55.beCruise-liner Norwegian Joy wordt klaargestoomd voor z?n tewaterlating. Daarna gaat het schip dat zo maar eventjes 3.850 passagiers kan huisvesten, in China in dienst. Z?n thuishavens worden Shanghai en Tianjin.Met zo veel mensen aan boord, moet je wel wat entertainment kunnen bieden. Bijna niemand blijft in z?n kajuit zitten. Zelfs niet wie een suite heeft. Daarom zijn er naast de o...

Lees meer lees meer...

maandag 24 april 2017

Nieuws: Honda Civic Type-R pakt het Nurburgringrecord terug

http://www.auto55.beBij de voorwielaandrijvers die de snelste in hun klasse willen zijn op Nurburgring, lijkt er wel een beurtrol uitgetekend te zijn. De ene keer is het de Renault Mégane RS of Seat Leon Cupra en vice versa. Het volgende moment de Honda Civic Type-R of de Volkswagen Golf GTI Clubsport. En natuurlijk wil iedereen zo lang mogelijk met de eer gaan lopen. Voortaan mag de (nieuwe) Honda Ci...

Lees meer lees meer...

Nieuwe creditcards krijgen vingerafdruksensor

mastercard-vingerafdruk

Als het aan Mastercard ligt beschikken klanten aan het eind van dit jaar over een nieuwe creditcard die voorzien is van een vingerafdruksensor. Zodra je een betaling wilt doen hoef je geen code meer in te voeren die anderen kunnen afkijken, want alleen door je vinger op de sensor te leggen kan de transactie plaatsvinden.


Lees verder: Nieuwe creditcards krijgen vingerafdruksensor

Het bericht Nieuwe creditcards krijgen vingerafdruksensor verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

LeGrow brengt de natuur naar je woonkamer

legrow-planten

Met deze modulaire plantenbak kan zelfs iemand zonder groene vingers een collectie mooie plantjes in huis halen en ze op de juiste manier verzorgen. Althans, verzorgen is niet het juiste woord, aangezien LeGrow je eigenlijk al het werk uit handen neemt. Het systeem bestaat uit plantenbakjes uit verschillende formaten die je als LEGO-blokjes met elkaar verbindt, plus een module die waterhuishouding voor z’n rekening neemt en een module die voor de juiste belichting zorgt.


Lees verder: LeGrow brengt de natuur naar je woonkamer

Het bericht LeGrow brengt de natuur naar je woonkamer verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...

Waarom de komst van Bluetooth 5.0 goed nieuws is

bluetooth-5

Een van de onderbelichte features van de Samsung Galaxy S8 is het feit dat het toestel de beschikking heeft over een chip met Bluetooth 5.0, de nieuwste versie van de technologie van de Nederlandse uitvinder Jaap Haartsen. Bluetooth 5.0 heeft een aantal zeer grote voordelen ten opzichte van zijn voorgangers, die interessante nieuwe functionaliteit mogelijk maken.


Lees verder: Waarom de komst van Bluetooth 5.0 goed nieuws is

Het bericht Waarom de komst van Bluetooth 5.0 goed nieuws is verscheen als eerste op Freshgadgets.nl.

lees meer...