woensdag 4 juni 2014

Dit grasveld verbergt een zwembad

grasveld zwembad Dit grasveld verbergt een zwembad

Evenals de zwembaden van de Israëlische firma Agor, maakt het zwembad in de onderstaande video optimaal gebruik van de ruimte in je tuin. Dankzij een uitschuifbaar systeem beschik je op het ene moment over een felgroen grasveld en na een druk op de knop over een aanlokkelijke bak met water om in af te koelen. Nice!


Lees verder: Dit grasveld verbergt een zwembad

lees meer...

CityHome: de toekomst van wonen volgens MIT

cityhome mit CityHome: de toekomst van wonen volgens MIT

Het moge inmiddels duidelijk zijn dat de knappe koppen van het prestigieuze MIT graag voorstellingen maken van hoe de wereld er in de nabij toekomst uit zal gaan zien. CityHome is daarvan een goed voorbeeld. Het multifunctionele meubel laat zich met handgebaren omtoveren van keuken tot eetkamer, of bijvoorbeeld van badkamer tot zithoek – waardoor je maximaal gebruik kan maken van het beschikbare vloeroppervlak. Zeker gezien de enorme verstedelijking zie ik kansen voor de slimme CityHome. In het onderstaande filmpje zie je het systeem in actie.


Lees verder: CityHome: de toekomst van wonen volgens MIT

lees meer...

Lomo’Instant: toffe camera voor creatievelingen

lomography polaroid camera LomoInstant: toffe camera voor creatievelingen

De dagen waarin je regelmatig een Polaroid camera zag zijn voorbij, maar toch blijft het leuk om je foto’s direct na het maken in je handen te kunnen houden. De hippe camerafabrikanten van Lomography spelen hier met hun Lomo’Instant slim op in. Dankzij verschillende lenzen, velerlei opties en een tof retro uiterlijk doet de camera het dan ook erg goed op Kickstarter. Met nog ruim drie weken te gaan en een opgehaald bedrag van bijna 600.000 dollar lijkt de Lomo’Instant op een zeer behoorlijk succes af te stevenen. Hieronder zie je ‘m in actie, voor prijzen vanaf 79 dollar reserveer je een exemplaar.


Lees verder: Lomo’Instant: toffe camera voor creatievelingen

lees meer...

De Giroptic 360 graden camera haalt tonnen op via Kickstarter

giroptic 360 camera De Giroptic 360 graden camera haalt tonnen op via Kickstarter

De vorige week op Kickstarter gelanceerde 360cam van het Franse bedrijf Giroptic verplettert zijn crowdfundingdoel van 150.000 dollar. En dat is niet vreemd: met de camera maakt je op zeer eenvoudige wijze 360 graden video’s en foto’s van je omgeving, terwijl je zelfs videobeelden kunt streamen. Dankzij de Ultra HD kwaliteit kun je daarmee prachtige resultaten bereiken, zo bewijst de onderstaande video. De Giroptic 360cam is te reserveren voor prijzen vanaf 329 dollar.


Lees verder: De Giroptic 360 graden camera haalt tonnen op via Kickstarter

lees meer...

Briljante accessoire verstopt je televisie achter een schilderij

hidden vision televisie Briljante accessoire verstopt je televisie achter een schilderij

Het systeem is al een tijdje op de markt, maar desalniettemin wilden we ‘m toch even met je delen. De manier waarop de Hidden Vision TV Mounts je televisie onzichtbaar maken is namelijk fenomenaal. Perfect voor in de slaapkamer, waar je eigenlijk geen lelijke tv wil hebben hangen. Hidden Vision vraagt helaas wel forse prijzen voor een exemplaar: het systeem kost in de goedkoopste variant zo’n 1000 dollar.


Lees verder: Briljante accessoire verstopt je televisie achter een schilderij

lees meer...

Tien wonderlijke feiten over ons Melkwegstelsel

melkweg 600x375 Tien wonderlijke feiten over ons Melkwegstelsel

Het populaire Youtube-kanaal Alltime10s maakte met dank aan NASA, het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics en enkele wetenschappelijke tijdschriften dit prachtige filmpje, waarin de tien meest indrukwekkende feiten over ons Melkwegstelsel worden benoemd. Een spannend muziekje en spectaculaire beelden maken het tot een mooi schouwspel.


Lees verder: Tien wonderlijke feiten over ons Melkwegstelsel

lees meer...

Tentsile Stingray: kamperen op zijn best

stingray tent Tentsile Stingray: kamperen op zijn best

Met de Stingray van de Britse firma Tentsile kun je kamperen op grote hoogte: je bevestigt de tent aan een aantal bomen, waarna je hoog en droog een tukje kunt doen zonder last te hebben van spinnen, torren en andere insecten. De Tentsile Stingray biedt genoeg ruimte voor drie personen en kost ongeveer 550 euro.


Lees verder: Tentsile Stingray: kamperen op zijn best

lees meer...

Geweldige houten set doet kinderen én volwassenen verlangen naar sushi

sushi set hout Geweldige houten set doet kinderen én volwassenen verlangen naar sushi

De Tsumiki-Sushi set werd door de Japanse ontwerper Tsutomu Mochizuki speciaal ontworpen voor sushi-liefhebbers en kids die dat waarschijnlijk later gaan worden. De set is geheel gemaakt van hout met vrolijke verftinten en bestaat uit een groot aantal onderdelen. Tsumiki-Sushi was te bestellen voor 7,400 yen, omgerekend zo’n 53 euro, maar voorlopig is ‘ie geheel uitverkocht.


Lees verder: Geweldige houten set doet kinderen én volwassenen verlangen naar sushi

lees meer...

Apple kondigt het veelbelovende iOS 8 aan

ios8 apple Apple kondigt het veelbelovende iOS 8 aan

iOS 7 was een zeer behoorlijke update ten opzichte van zijn voorganger, waarvan met name het vernieuwde uiterlijk velen erg aansprak. Met het gisteren aangekondigde iOS 8 blijft dat uiterlijk intact, maar vinden er met name ten aanzien van apps belangrijke veranderingen plaats. Vooral interessant zijn de interactieve notificaties, die je zonder dat je een app hoeft te openen laten reageren op Whatsapps, Facebook-berichten en agenda-items, terwijl ook de verbeterde Mail- en iMessager-apps hoge ogen zullen gaan gooien.


Lees verder: Apple kondigt het veelbelovende iOS 8 aan

lees meer...

Een zonnebril voor spionnen

spy glasses spiegel Een zonnebril voor spionnen

Dankzij twee kleine spiegeltjes kun je met de Rear View Sunglasses zien wat er achter je gebeurt, zonder dat anderen zien dat je achterom kijkt: perfect voor spionnen, detectives en andere stiekeme gluurders. Voor de kleine prijs van 3,50 dollar hoef je het niet te laten.


Lees verder: Een zonnebril voor spionnen

lees meer...

Het Sydney Opera House als lichtshow

sydney opera house projection mapping Het Sydney Opera House als lichtshow

Het wereldberoemde Sydney Opera House fungeert jaarlijks als het canvas voor opkomende en reeds doorgebroken kunstenaars, die het imposante gebouw met projection mapping in een mooi schouwspel veranderen. Dit jaar was het creatieve bureau 59 Productions aan de beurt: ter gelegenheid van het Vivid LIVE festival veranderde men het Opera House in een indrukwekkende lichtshow, zo laat de video hieronder zien.


Lees verder: Het Sydney Opera House als lichtshow

lees meer...

De beste manier om jezelf van en naar het vliegveld te transporteren

koffer voertuig De beste manier om jezelf van en naar het vliegveld te transporteren

De Chinese uitvinder Liangcai doet iedereen opkijken als hij langsrijdt met zijn tot elektrisch voertuig omgebouwde koffer. Met een topsnelheid van 20 kilometer per uur en een actieradius van 50 kilometer is het apparaat nog bijzonder praktisch ook. Je kunt er zelfs met twee personen op! Of er plannen zijn om de koffer-scooter te verkopen is onbekend, maar als je Chinees kunt zou je dat hier kunnen uitzoeken.


Lees verder: De beste manier om jezelf van en naar het vliegveld te transporteren

lees meer...

Doodeng: een kind in Predator-kostuum

cosplay kind predator 600x412 Doodeng: een kind in Predator kostuum

De fanatieke Cosplayers Nikki en William Miyamoto doen niets liever dan zich verkleden als hun favoriete superhelden. Ook hun driejarige dochter Kayla heeft het virus al vroeg te pakken, blijkens de manier waarop ze dit Predator-kostuum uit de gelijknamige filmklassieker draagt. Doodeng.


Lees verder: Doodeng: een kind in Predator-kostuum

lees meer...

iStick: razendsnel bestanden overzetten van je iPhone of iPad

istick iphone ipad iStick: razendsnel bestanden overzetten van je iPhone of iPad

Dankzij een USB- en een Lightning-aansluiting is de iStick een ideaal hulpmiddel voor iedereen die op eenvoudige wijze bestanden wil overzetten vanaf een iPhone of iPad. De ingebouwde opslagruimte van 8GB tot 128GB maakt het kopiëren van foto’s, video’s en muziek naar je PC of Mac makkelijker dan ooit. Niet voor niets verplettert de iStick dan ook het crowdfundingdoel van 100.000 dollar op Kickstarter. Voor prijzen vanaf 79 dollar (zo’n 58 euro) reserveer je een exemplaar.


Lees verder: iStick: razendsnel bestanden overzetten van je iPhone of iPad

lees meer...

ProtonMail: gratis versleutelde emaildienst

protonmail privacy ProtonMail: gratis versleutelde emaildienst

Steeds meer mensen realiseren zich dat hun internetactiviteiten nauwlettend in de gaten worden gehouden door overheden en bedrijven. Het is dan ook niet verrassend dat er steeds meer diensten worden aangeboden die hier iets aan proberen te doen. Zo is er sinds een tijdje ProtonMail, een emaildienst met een overzichtelijke user-interface en end-to-end encryption. Daardoor kan, afgezien van de ontvangers, niemand in je mails snuffelen – een geruststellend idee. ProtonMail werd ontwikkeld door wetenschappers van CERN en het MIT, en is geheel gratis te gebruiken.

lees meer...

Bijzondere concepten uit de vroege jaren van Apple

apple concepten prototype Bijzondere concepten uit de vroege jaren van Apple

Ter gelegenheid van de lancering van het boek Keep it Simple onthulde industrieel ontwerper Hartmut Esslinger, die jaren geleden met Steve Jobs aan de basis stond van de beroemde ontwerpstijl van Apple, een aantal vroege concepten en prototypes waaraan hij met het bedrijf heeft gewerkt. Zo werd er bijvoorbeeld nagedacht over het uiterlijk van de voorganger van de iWatch en kunnen we ook duidelijke hints voor de iPad waarnemen. The Verge heeft een mooie reeks foto’s, hieronder vind je een selectie daarvan.


Lees verder: Bijzondere concepten uit de vroege jaren van Apple

lees meer...

Maak voor een habbekrats je eigen theremin

diy theremin1 Maak voor een habbekrats je eigen theremin

Op deze Instructables-pagina van de creatieve hacker William Wadkins staat opgetekend hoe je met een leeg blikje frisdrank en een eenvoudig elektrisch circuit een functionele theremin maakt. Toegegeven, het geluid is niet om over naar huis te schrijven, maar een leuk project voor in het weekend is het zeker. Oordeel zelf:


Lees verder: Maak voor een habbekrats je eigen theremin

lees meer...

Deze kabel laat je smartphone zweven tijdens het laden

zwevende smartphone lader Deze kabel laat je smartphone zweven tijdens het laden

Met de Magic Phone Stand van uitvinder John Stessel kun je jouw smartphone gebruiken als tweede scherm, terwijl iedereen die langsloopt je op een verbaasde blik zal trakteren. De kabel wekt namelijk de illusie dat je toestel boven de tafel zweeft. Een leuk idee en nog betaalbaar ook: een Magic Phone Stand voor iPhone of Android kost 24 dollar.


Lees verder: Deze kabel laat je smartphone zweven tijdens het laden

lees meer...

Sabertron maakt zwaardvechten weer hip

sabertron zwaard Sabertron maakt zwaardvechten weer hip

De tijd waarin onderlinge geschillen werden beslecht met een potje zwaardvechten ligt (gelukkig) al lang achter ons. En hoewel het bloedvergieten ons nu bespaard blijft, is er nog steeds een grote groep mensen met een fascinatie voor de krijgskunst met het zwaard. Dat blijkt eens te meer uit het feit dat deze Sabertron binnen twee weken dik 100.000 dollar heeft weten op te halen via Kickstarter. Na het zien van het epische introductiefilmpje hieronder begrijp je waarom:


Lees verder: Sabertron maakt zwaardvechten weer hip

lees meer...

Movpak: een rugzak met een ingebouwd elektrisch skateboard

movpak skateboard rugzak Movpak: een rugzak met een ingebouwd elektrisch skateboard

We zagen hier al veel vaker elektrische skateboards, maar een variant die gekoppeld is aan een rugzak is een noviteit. Met een topsnelheid van 25 kilometer per uur is de Movpak ideaal als je te laat dreigt te komen: je stopt je spullen in je tas, schuift het skateboard uit en racet naar je bestemming. Later dit jaar wil men de Movpak lanceren op Kickstarter, alwaar een exemplaar zo’n 800 tot 900 euro moet gaan kosten.


Lees verder: Movpak: een rugzak met een ingebouwd elektrisch skateboard

lees meer...

Apple koopt Beats voor 3 miljard dollar

beats apple Apple koopt Beats voor 3 miljard dollar

Het was eigenlijk al een paar weken nagenoeg zeker, maar gisteren is het officieel bekend gemaakt: Apple koopt Beats voor 3 miljard dollar, omgerekend zo’n 2,2 miljard euro. Als je recent in de VS bent geweest begrijp je waarom, want nagenoeg iedere jongere draagt een dure koptelefoon van het hippe merk van Dr. Dre en Jimmy Iovine. Tevens krijgt Apple met de aankoop de streaming-muziekservice Beats Music in handen, waarmee Apple de concurrentie wil aangaan met populaire diensten als Spotify en Rdio. Of de duurste aankoop van Apple ooit een goede zet is geweest? De toekomst zal het moeten uitwijzen.

lees meer...

Deze interessante pen kopieert de kleuren om je heen

scribble pen kleuren Deze interessante pen kopieert de kleuren om je heen

De onlangs wereldkundig gemaakte Scribble Ink pen maakt gebruik van een RGB-sensor, een microprocessor en een mengkamer om de kleuren uit je omgeving te reproduceren. Je houdt ‘m tegen een kleur aan en drukt op de knop, waarna je kunt tekenen met de door jou geselecteerde tint. En hoewel dit heel futuristisch klinkt, zijn de bedenkers van de Scribble Ink van plan om de bijzondere pen binnenkort met een richtprijs van 149 dollar te lanceren op Kickstarter.


Lees verder: Deze interessante pen kopieert de kleuren om je heen

lees meer...

Homey: bestuur je huis met je stem

homey huis stem Homey: bestuur je huis met je stem

Onze woningen worden steeds slimmer: muziek spelen we draadloos af, de lampen zijn via een app te besturen en zelfs de wasmachine beschikt over een Wi-Fi verbinding. De Nederlandse startup Athom probeert dit proces met de Homey in een stroomversnelling te brengen: het apparaatje zorgt ervoor dat je al deze slimme snufjes met je stem kunt besturen. Dankzij een scala aan draadloze modules werkt Homey onder meer met apparatuur van Samsung, Bose, Sonos en Philips, terwijl de spraaksoftware van Google het mogelijk maakt om ‘m ook in het Nederlands aan te sturen. De Homey is inmiddels zeer succesvol gelanceerd op Kickstarter, alwaar je een exemplaar kunt reserveren voor prijzen vanaf 229 euro.


Lees verder: Homey: bestuur je huis met je stem

lees meer...

Dankzij deze dop drink je altijd genoeg water

vittel water dop Dankzij deze dop drink je altijd genoeg water

Het creatieve bureau Ogilvy creëerde voor het Frans bronwatermerk Vittel een geinige gadget die je eraan herinnert dat je genoeg water moet drinken. De Vittel Refresh Cap is vergelijkbaar met een kookwekker: je windt ‘m op, en zodra de ingestelde tijd voorbij is komt er een vlaggetje tevoorschijn. Aangezien schijnbaar 80 procent van de mensen dagelijks vergeet water te drinken, kan dit nog best wel eens een succes worden.


Lees verder: Dankzij deze dop drink je altijd genoeg water

lees meer...

ODIN: een draagbare Android-beamer

odin beamer android ODIN: een draagbare Android beamer

Het bekijken van een video op een tablet of laptop werkt prima, maar met name met meerdere mensen tegelijk is een groter scherm onontbeerlijk. De op Kickstarter gelanceerde ODIN maakt dit heel eenvoudig. Dankzij een quad-core processor, een Wi-Fi chip en Android 4.4 kun je met een druk op de knop video’s van het internet streamen, bijvoorbeeld van Netflix of Uitzending Gemist. De Bluetooth-ontvanger maakt het tevens mogelijk om content van je tablet, laptop of smartphone op een groot scherm weer te geven, terwijl het compacte ontwerp ‘m zeer draagbaar maakt. Hebben? ODIN is te reserveren voor prijzen vanaf 495 dollar.


Lees verder: ODIN: een draagbare Android-beamer

lees meer...